Ministerie van Defensie



Nieuwsberichten

Willem Alexander en Máxima

KMA startpunt Koninklijk bezoek

04-09-2001

De Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda was vanmorgen (4 september) het startpunt van de eerste van een reeks kennismakingsbezoeken van kroonprins Willem-Alexander en zijn verloofde Máxima Zorreguieta. Per helikopter arriveerde het tweetal om half tien op het sportveld van de Koninklijke Militaire Academie, waar een erehaag van cadetten hen opwachtte.

De belangstelling voor het verloofde paar was groot, ca. 1000 mensen en veel pers waren naar de KMA gekomen om het paar toe te juichen. In de KMA verzorgde Commissaris van de Koningin Houben een presentatie over het project BrabantStad. De burgermeester van Breda nodigde de prins en zijn verloofde uit om volgend jaar wederom naar Breda, de bakermat van Oranje Nassau, te komen voor de viering van het 750-jarige bestaan van de stad. Activiteiten rondom de viering van het 750-jarige bestaan van Breda vinden mede plaats op de KMA. De Gouverneur KMA, generaal-majoor drs. G.J.C. Roozendaal, overhandigde het paar namens de Koninklijke Militaire Academie een presentje. Omstreeks kwart over tien vertrokken Prins Willem-Alexander en Máxima in een auto met open dak richting de Grote Kerk. Vanuit de auto wenstte de kroonprins de cadetten veel succes met hun studie toe.

Tijdens het kennismakingsbezoek aan de provincie Brabant doet het tweetal verder Tilburg, 's-Hertogenbosch en Eindhoven aan. Het paar vertrekt aan het eind van de middag vanaf Vliegbasis Eindhoven weer richting Den Haag. (foto´s: Hennie Keeris)

Deel: ' Koninklijke Militaire Academie startpunt Koninklijk bezoek '




Lees ook