Ministerie van DefensieNieuwsberichten

KMK bij Champions Trophy

Koninklijke Militaire Kapel geeft ceremonieel cachet aan dames finale Champions Trophy Hockey

27-08-2001

Op zondagmiddag 26 augustus jl, in een vol Wagenerstadion te Amstelveen bij temperaturen boven de 30° C, heeft de Koninklijke Militaire Kapel (KMK) een muzikaal visitekaartje afgegeven voor Defensie. De Kapel trad op bij de dames finale van de Champions Trophy Hockey. Een opmerkelijk optreden, omdat voor het eerst sinds vele jaren een militair muziekkorps optrad bij een belangrijke internationale sportontmoeting in ons land.

De Koninklijke Militaire Kapel speelde bij aanvang van de finale de volksliederen van Argentinië en Nederland, een finale die helaas eindigde in een 3-2 overwinning voor de Argentijnse hockeysters. Ook de slotceremonie werd met veel allure muzikaal ondersteund door de KMK. Het publiek was doodstil tijdens het spelen van de volksliederen. Voor de muzikanten zelf een bijzonder optreden. Het feit dat het hun enige vrije dag was in het drukke schema van de Taptoe werd goedgemaakt met grote publieke belangstelling en een live uitzending bij Studio Sport.

Het optreden van de Koninklijke Militaire Kapel past in het eerder dit jaar aangekondigde beleid van Defensie om een eigentijdse vorm te geven aan de publieke presentatie van de krijgsmacht. (Foto: Hennie Keeris)

Zoekwoorden:

Deel: ' Koninklijke Militaire Kapel op hockeyfinale Champions Trophy '
Lees ook