KONINKLIJKE NEDERLANDSE MUNT

Koninklijke Nederlandse Munt speelt in op nieuwe euro rage

PERSBERICHT

Utrecht, 12 juni 2002

Koninklijke Nederlandse Munt
speelt in op nieuwe euro rage

Het verzamelen van Nederlandse en buitenlandse euromunten is zo n zes maanden na de introductie van de euro razend populair in Nederland en daarbuiten. De
Koninklijke Nederlandse Munt merkt dit dagelijks aan de vele telefoontjes die zij van enthousiaste euroverzamelaars ontvangt.

Vooral onder jongeren is het verzamelen van de euromunten momenteel een ware rage. Het lijkt wel of ze allemaal proberen de 96 verschillende euromuntjes te verzamelen. Ook opa s en oma s en vaders en moeders verzamelen mee voor hun (klein)kinderen. De jeugd, maar ook de oudere generaties, willen graag alle euro s op een rijtje.

De verzamelaars van de euromunten staan aan de vooravond van gouden tijden: de zomervakantie. In deze periode komt de uitwisseling van de euromunten tussen de verschillende landen pas goed op gang. Uiteraard speelt de Koninklijke Nederlandse Munt in op deze nieuwste verzamelrage. Er is een exclusieve verzamelmap van De Koninklijke Nederlandse Munt verschenen waarin alle euro s bewaard kunnen worden. Deze EuroCollection map is o.a. verkrijgbaar op het Postkantoor en is te bestellen via de site van de Koninklijke Nederlandse Munt (www.knm.nl).

Zoekwoorden:

Deel: ' Koninklijke Nederlandse Munt speelt in op nieuwe euro rage '
Lees ook