Gemeente Rijswijk

Koninklijke Onderscheiding

Rijswijk, 13 mei 2002

De burgemeester van Rijswijk, mw. G.W. van der Wel-Markerink reikt op dinsdag 14 mei a.s. een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer J. Kloosterziel, lid van de directie van Hotelplan Internationale Reisorganisatie B.V. De heer Kloosterziel wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vindt plaats op dinsdag 14 mei aanstaande om 19.15 uur in de Rijswijkse Schouwburg, Generaal Spoorlaan 10 te Rijswijk.

De heer Kloosterziel werd op 15 mei 1937 geboren in Den Haag en woont nu aan de Ds. Van den Boschlaan 38 te Rijswijk. Kloosterziel neemt op 14 mei aanstaande na een dienstverband van ruim 50 jaar afscheid van Hotelplan Internationale Reisorganisatie B.V. Gedurende zijn 50-jarig dienstverband heeft Kloosterziel zich bijzonder verdienstelijk gemaakt voor de gehele reisbranche.

Vanaf het begin van zijn loopbaan op 1 april 1952 is gebleken dat hij een voorvechter is voor vernieuwing, kwaliteit en garantie voor de reisconsument. In de zestiger jaren introduceerde hij de wintersportvakantie. Vervolgens richtte hij zich op de ontwikkeling van nieuwe bestemmingen zoals de Balkan, voormalig Joegoslavië, Hongarije en Griekenland. Niet alleen zette hij zich in voor nieuwe bestemmingen, ook zorgde hij voor de ontwikkeling binnen de reisbranche. Zo had hij oog voor de kwaliteit van de personeelsopleiding binnen de reisbranche. Ook het consumentenbelang sprak de heer Kloosterziel aan. Zo heeft hij zich ingezet voor de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisorganisaties (ANVR). Binnen deze vereniging was hij betrokken bij de volgende activiteiten en had hij zitting in onder meer de volgende commissies:
* lid van de commissie Gedragscode;

* betrokken bij oprichting van het ANVR Garantiefonds in 1971;
* vanaf 1980 betrokken bij de samenstelling van de ANVR Reisvoorwaarden;

* lid van de Geschillencommissie Reizen;

* lid van het overlegplatform Vakantieadviezen;
* lid van de Calamiteitencommissie van het Calamiteitenfonds.Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.

Deel: ' Koninklijke Onderscheiding gemeente Rijswijk '
Lees ook