Koninklijke onderscheiding Annett Andriesen, directeur IVC

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 13 maart 2017

directeur IVC benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau

Koninklijke onderscheiding Annett Andriesen

Afgelopen vrijdag 10 maart is Annett Andriesen, mezzosopraan en directeur van het Internationaal Vocalisten Concours (IVC), bij Koninklijk Besluit benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Ze kreeg de eervolle onderscheiding opgespeld in het bijzijn van vele relaties uit de wereld van de klassieke zang, waaronder sopraan Dame Kiri Te Kanawa. Annett Andriesen ontving de hoge Koninklijke Onderscheiding in de Statenzaal van het Noordbrabants Museum uit handen van Ton Rombouts, burgemeester van ’s-Hertogenbosch, voor haar grote verdiensten op cultureel gebied.

Burgemeester Rombouts roemde Annett Andriesen onder meer om haar buitengewone inzet en betrokkenheid bij uiteenlopende culturele instanties en projecten over een lange periode. Annett Andriesen zette zich, naast haar internationale zangcarrière, in de afgelopen decennia in voor talentontwikkeling en begeleiding van jonge zangers op weg naar de grote concert- en operapodia. Annett Andriesen, zelf zangeres en in 1975 prijswinnares van het IVC, vormt de spil in de wereld van de vocale klassieke muziek en is een groot pleitbezorger voor het behoud en herwaardering van de liedkunst. Het IVC bereikte onder haar leiding zijn plaats in de top van de wereld van zangconcoursen.

Annett Andriesen was tevens docent aan het Conservatorium van Amsterdam en vervulde advies- en bestuursfuncties bij diverse podiuminstellingen. Sinds 2007 is ze artistiek en zakelijk directeur van het Internationaal Vocalisten Concou, dat van 7 t/m 16 september 2017 zijn 51ste editie beleeft in ’s-Hertogenbosch.

Annett Andriesen is sinds 1967 operazangeres en was als zodanig diverse malen te gast bij de Nationale Opera in Amsterdam, de Nederlandse Reisopera, Vlaamse Opera, Teatre Liceu in Barcelona, La Scala in Milaan, Opéra Lyon en de San Francisco Opera. In 2010 zong zij een rol in de wereldpremière van A Dog's Heart van Alexander Raskatov bij de Nationale Opera tijdens het Holland Festival. Er volgden reprises in Milaan en Lyon, en dit jaar keert Annett Andriesen terug in dezelfde opera in Amsterdam

Deel: ' Koninklijke onderscheiding voor Annett Andriesen, directeur IVC '


Lees ook