Gemeente Zaanstad

Koninklijke onderscheiding voor mevr. Nel Kroesen - van Gelderen

vrijdag 17 mei 2002

Wethouder Nel Kroesen Van Gelderen wordt vanavond benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze ontvangt de versierselen behorend bij de Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester R.L. Vreeman.

Nel Kroesen (1943) trad in 1985 toe tot de gemeenteraad van Zaanstad. Voor die tijd was ze lid van de wijkraad en van het dagelijks bestuur van de wijkraad Assendelft. Ze was in het vorige college van B&W (1998-2002) wethouder voor bouwen en wonen, verkeer, publieke dienstverlening en internationale betrekkingen. Ook was ze wijkwethouder voor Pelder- en Hoornseveld en Poelenburg.

Daarnaast is Nel Kroesen actief op vrijwilligersgebied. Ze zet zich in voor onder andere A3, de scouting, sport en cultuur in haar woonplaats Assendelft. Verder is ze actief in het herdenkingscomité 5 mei Assendelft.

Mevrouw Kroesen Van Gelderen wordt vanavond opnieuw benoemd tot wethouder in het nieuwe college. Dat betekent dat ze afscheid neemt als raadslid; in het kader van de dualisering van de lokale overheid maken wethouders sinds dit jaar geen deel meer uit van de Raad.

Zoekwoorden:

Deel: ' Koninklijke onderscheiding voor Nel Kroesen - van Gelderen uit Zaans.. '
Lees ook