Gemeente Best

21-02-2003
Koninklijke Onderscheiding voor B. Saris

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR B. SARIS

Bij gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van atletiekvereniging "Generaal Michaëlis" is de heer Ben Saris benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Burgemeester mevrouw A. Demmers - van der Geest reikt hem de bijbehorende versierselen uit op vrijdag 21 februari 2003 om 22.30 uur in clubhuis "d'n Aanloop".

De heer Saris werd op 12-jarige leeftijd in 1960 lid van atletiekvereniging Generaal Michaëlis. Als actief lid werd hij onder meer als A-junior Nederlands kampioen op de tienkamp en hij werd drie keer Nederlands kampioen met verspringen.

Ook op bestuurlijk vlak heeft hij zijn sporen verdiend voor deze atletiekvereniging. In 1973 werd hij bestuurslid en hij was van 1974 tot 1977 voorzitter. In de jaren daarna was hij een tijdje waarnemend voorzitter. Vanaf 1986 tot heden bekleedt hij weer de functie van voorzitter.
De heer Saris heeft zich altijd sterk gemaakt voor de realisatie van een volwaardige atletiekaccommodatie. In de beginjaren vond de atletiekvereniging onderdak bij voetbalvereniging Best Vooruit , maar voor beide clubs was deze situatie verre van ideaal. Na alle inspanningen van - vooral ook voorzitter Saris - werd in 1992 de kunststofbaan officieel geopend. In 1993 kwam daar een clubpaviljoen met kleedlokalen bij. De leden van de atletiekvereniging hebben het clubgebouw, onder de bezielende leiding van de heer Saris, gerealiseerd.

Naast zijn bestuursfunctie was de heer Saris eveneens trainer op verschillende onderdelen bij de jeugdgroepen. Ook de wedstrijdatleten werden door hem getraind op zijn specialisme; het verspringen. In de tweede helft van de jaren '90 was hij initiatiefnemer voor de oprichting van een speciale groep, bestaande uit geestelijk gehandicapten. Vanaf 1998 traint hij ook deze "specials". Onlangs werden verschillende leden van deze teams ontvangen in het gemeentehuis vanwege hun goede sportprestaties op nationaal niveau.

De verdiensten van de heer Saris voor de atletiekactiviteiten zijn bijzonder. Mede door zijn inzet en enthousiasme is de club gegroeid tot een bloeiende vereniging met ruim 400 leden. Hij heeft met name in Best de sportieve recreatie een grote impuls gegeven gedurende het afgelopen decennium.

Deel: ' Koninklijke onderscheiding voor scheidend voorzitter atletiekverenig.. '
Lees ook