Koninklijke opening De Groote Stroom

Prinses Margriet heeft vandaag (29-6-'99) even voor tweeën op de verjaardag van haar vader de Groote Stroom in 's-Hertogenbosch geopend. Dat gebeurde vanaf een rondvaartboot  nabij de startplaats bij café De Roode Leeuw door een luid tikkende wekker in het Diezewater neer te laten. Voor burgemeester Rombouts van Den Bosch was het  ':.. een grote dag, bij de Groote Hekel{-sluis} en op de Groote Stroom".  Na de opening voer Margriet gevolgd door boten met pers en notabelen {commissaris van de Koningin mr.Houben} en enkele Bossche wethouders en zakenlieden {geldschieters} over de nieuwe vaarroute op de Binnendieze: De Groote Stroom.

Achter die naam schuilt een drieledig project, te weten  sociaal ofwel  werkverschaffing, een culturele ,namelijk het tentoonstellen van keramische kunst langs de route en het is een bijdrage aan de restauratie van de vestingwerken. De kosten van dat laatste bedraagt 90 miljoen {inclusief parkeergarage}. De streefdatum van afronding daarvan is 2015. Het bevat het beter in beeld brengen van wallen, muren en ronddelen en mogelijk een stadspoort.

Het programma moest  drie kwartier worden vervroegd, omdat Margriet voortijdig in de stad aanwezig was. 'Meestal is het andersom", zei Rombouts.

De onderweg gepresenteerde borrel {een Bossche Opkikker} brak de officieel getinte spanning in de redelijk wankele boten. Onder de genodigden viel bij deze eerste vaartocht op de Groot Stroom ook nog wat te lachen toen een boot in het groen verdween, een ander na pech moest worden voortgeduwd en kleine wekkers {als relatiegeschenk op drijvende bordjes aan de gasten aangeboden} onder water verdwenen.

Afzender Paul Kriele telefoon 073 6910020
e-mail kriele.engel@wxs.nl dd. 29 juni 1999.

Deel: ' Koninklijke opening De Groote Stroom Den Bosch '
Lees ook