Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

KONINKLIJKE REESINK N.V. RONDT OVERNAME KEMP GROEP AF

Koninklijke Reesink N.V. ("Reesink") heeft vandaag de overname van 100% van het geplaatste aandelenkapitaal van Ben Kemp Holding B.V., gevestigd in De Meern, afgerond. De verwachte overname werd op 24 april 2012 aangekondigd. Ben Kemp Holding B.V. is houder van de aandelen Barend Kemp B.V., Kemp BVBA, Huur&Stuur B.V., Vacu-Rent B.V. en Kemp Hoogwerkers B.V. ("Kemp Groep") en realiseerde met het Multi Brand concept met diverse A-merken over 2011 een omzet van ruim 28 miljoen. De Kemp Groep telt 48 medewerkers en is al meer dan 55 jaar specialist in grondverzetmateriaal met vestigingen in De Meern (Utrecht), Bergschenhoek (Rotterdam) en Hamme (Belgi) (zie ook www.kemp-groep.nl). De overname past uitstekend in de strategie van Reesink om in het groene segment te groeien in aanpalende markten met sterke A-merken of concepten. De economische voordelen komen vanaf 1 januari 2012 voor rekening van Reesink. Per 8 mei 2012 zullen de cijfers van de Kemp Groep in de consolidatie worden opgenomen. De Kemp Groep zal direct bijdragen aan de winst per aandeel.
Uitgifte van gewone aandelen
Reesink heeft vandaag 34.290 gewone aandelen uitgegeven. Door deze uitgifte stijgt het totaal aantal geplaatste aandelen met 3,68% naar 965.238, bestaande uit 705.238 gewone aandelen en 260.000 cumulatief preferente aandelen A. De uitgifteprijs per gewoon aandeel is vastgesteld op 80,52. Tot uitgifte werd heden besloten nadat Stichting Administratiekantoor aandelen Recopart het besluit over verkoop aan Reesink van de certificaten van gewone aandelen Reesink opschortte teneinde nader overleg met haar certificaathouders te kunnen voeren.
Financiering
De koopsom is voldaan door uitbreiding van de bankfinanciering met een overbruggingsfaciliteit en levering van de 34.290 uitgegeven gewone aandelen Reesink aan de verkoper. Over de hoogte van de koopsom doet Reesink geen uitspraak. Apeldoorn, 8 mei 2012 Directie Koninklijke Reesink N.V. Profiel Koninklijke Reesink
Koninklijke Reesink focust op twee segmenten: het groene en het industrile. In het groene segment zijn onze bedrijven actief als distributeur van vooraanstaande merken ten behoeve van de land- en tuinbouw en landschappelijk onderhoud. De producten worden met name via dealers geleverd aan agrarirs, loonwerkers, groenvoorzieningsbedrijven, golfbanen, gemeentes, overheden, waterschappen en bosbouwers.
In het industrile segment is Reesink eveneens actief als distributeur. In dit segment vindt levering met name plaats aan technische groothandels, staalbouwers, constructiewerkplaatsen, machinefabrikanten, installatiebouwers, en de agro-industrie.
Zie ook: royalreesink.com

Deel: ' Koninklijke reesink n.v. rondt overname kemp groep af '


Lees ook