RDW
https://www.rdw.nl

RDW geeft eerste EG-typegoedkeuring landbouwvoertuig uit

Koreaanse trekker krijgt eerste RDW-typegoedkeuring landbouwvoertuig

Op dinsdag 10 december 2002 heeft de RDW de eerste EG-typegoedkeuring voor landbouwtrekkers afgegeven aan een Koreaanse smalspoortrekker van het merk Tong Yang Moolsan. Deze trekker van het type TYM-SH zal voornamelijk in Zuid-Europa op de markt worden gebracht. De RDW is sinds eind vorig jaar verantwoordelijk voor de EG-typegoedkeuring van land- en bosbouwtrekkers.

Tot de vele soorten voertuigen die de RDW keurt voor toelating in Nederland behoren sinds eind vorig jaar ook land- en bosbouwtrekkers. De tractoren werden tot dan toe gekeurd door het Instituut voor Milieu- en Agrotechniek in Wageningen. Vooruitlopend op de verplichte EG-typegoedkeuring en de mogelijke kentekening van landbouwtrekkers is die taak overgedragen aan de RDW, die ook de deelgoedkeuringen verleent voor onderdelen, zoals koppelingen en kantelbeveiligingen. De RDW is vanouds het instituut voor het verrichten van typegoedkeuringen van motorvoertuigen en het registreren van bijbehorende persoons- en voertuiggegevens.

De EG-typegoedkeuring van nieuwe landbouwtrekkers is nog niet verplicht, maar dat gaat waarschijnlijk per 1 juli 2005 veranderen met een overgangstermijn van vier jaar. Het is dan logisch om ook voor niet-nieuwe trekkers een nationaal toelatingsbeleid te ontwikkelen. Andere plannen zijn de invoering van een periodieke keuring van landbouwtractoren en het verplicht stellen van een tractorrijbewijs.

Zoekwoorden:

Deel: ' Koreaanse trekker krijgt eerste RDW-typegoedkeuring landbouwvoertuig '
Lees ook