Politiebericht Flevoland: Dronten 19-09-2001
Persbijeenkomst 20 september: korpschef over resultaten VOS Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen

Uitnodiging voor de pers
Korpschef presenteert resultaten VOS-project
DRONTEN Morgen, donderdag 20 september 2001 om 14:15, maakt korpschef Geert Horstmann de resultaten van het Veilig op Straat (VOS) project aan de deelnemers en de pers bekend. Ook licht hij een tipje van de sluier van een nieuw VOS-project in Lelystad. Deze bijeenkomst vindt plaats in De Tweesprong aan Educalaan 14 te Dronten (links naast het politiebureau aan het Gangboord 62).

In Dronten begon eind vorig jaar dit project voor het eerst. Zestien jongeren, die een steuntje in de rug konden gebruiken, hielden samen met de politie toezicht in de gemeente. De jongeren waren te herkennen aan hun rode jassen en petten. Ze hielden toezicht in de winkelcentra en andere kernen van Dronten. Naast surveilleren onder begeleiding van de politie, kregen ze scholing zoals een EHBO-cursus. Met andere woorden een intensieve en afwisselende tijdelijke baan met toekomstperspectieven. Hoe zij het gedaan hebben en wat zij nu gaan doen, daar vertelt de korpschef tijdens deze bijeenkomst over. Ook vertelt hij over een tweede VOS-project in Lelystad. De pers krijgt gelegenheid om vragen te stellen en om beeldmateriaal te maken. Aanmelding vooraf wordt op prijs gesteld en kan bij voorlichter Saskia van Bruinessen 06-53224343.

Veilig op straat is een initiatief van de gemeente Dronten, de gemeente Lelystad en de politie Flevoland en wordt uitgevoerd in samenwerking met Impulz. ESF-subsidie is aangevraagd.

Deel: ' Korpschef Dronten presenteert resultaten VOS-project '
Lees ook