KORT! tien nieuwe scenario's geselecteerd


Tien nieuwe scenario's geselecteerd voor korte fictiefilms in het kader van KORT!, een project van NTR, Nederlands Filmfonds, Mediafonds en CoBO

AMSTERDAM/HILVERSUM, 20150115 -- Voor KORT!, het jaarlijkse project voor de korte film, zijn tien nieuwe filmplannen geselecteerd. Een gezamenlijke commissie van het Nederlands Filmfonds, het Mediafonds en de NTR koos tien korte fictiefilms, waaronder twee animatiefilms, met een lengte van 5 tot 10 minuten. De films beleven tijdens het Nederlands Film Festival 2015 hun bioscooppremière en worden door de NTR uitgezonden. Daarna zijn ze te zien op de NTR website voor de korte film www.ntr.nl/kort. Ook wordt ernaar gestreefd de films als korte voorfilm in bioscopen te vertonen.

De korte film leeft. Uit een mooi en divers aanbod heeft de commissie voor tien overtuigende filmplannen gekozen, van eigenzinnig tot klassiek.

Uit de 117 inzendingen zijn de volgende projecten geselecteerd (titel/producent/regie/scenario):

Crooked 180 / Opslaan Als / Kevin Boitelle / Kevin Boitelle

Een vrije dag / Ven Film / Wouter Stoter / Wouter Stoter

Gips / Habbekrats / Jeroen Houben / Martijn Hillenius 

Je vriendin koopt een vis op de markt / Viking Film / Emma Westenberg / Sarah Arnolds

Julius en de dood / BALDR Film / Nova van Dijk / Marcel Roijaards

Otto (animatie) / Job, Joris & Marieke / Job, Joris & Marieke / Job, Joris & Marieke

Spoetnik / 100% Halal Productions / Noël Loozen / Noël Loozen

Superkoeling / CZAR.NL / Aaron van Valen / Lenina Ungari

Uit de kast / Umami Werkgroep / Jonathan Elbers / Alexander de Bruijn

Zwanger (animatie) / Viking Film / Mascha Halberstad / Maarten Lebens

 De gekozen films variëren in toon, inhoud en genre. Samen geven ze een rijkgeschakeerd beeld van de creativiteit en oorspronkelijkheid van de korte film in Nederland. Bij de selectie speelde de filmische potentie van de scenario’s een belangrijke rol. Naast de inhoud heeft ook de professionele achtergrond van producent en makers meegewogen bij de selectie.

KORT! is een samenwerkingsproject van de NTR, het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds, met steun van het CoBO. Doel is om gezamenlijk de productie van de Nederlandse korte film te stimuleren. KORT! maakt deel uit van Deltaplan Talent.


Deel: ' KORT! tien nieuwe scenario's geselecteerd '
Lees ook