Korte, krachtige meditaties voor op de smartphone


NAALDWIJK, 20150512 -- Wie kent het niet: het dipje aan het begin van de middag, moeite met inslapen, een slecht humeur of stress. Veel mensen willen dat het liefst zo snel mogelijk oplossen, maar weten niet hoe. Voor hen produceerde coach en consultant Hans Fontijn vijftien korte, krachtige meditaties: kort genoeg voor overvolle agenda’s en lang genoeg om energie voor de rest van de dag op te doen. Zij duren elk hoogstens 10 minuten en kunnen vanaf de smartphone, tablet of pc worden afgespeeld. De meditaties sluiten aan bij de groeiende vraag naar handzame tools voor spirituele en mentale balans.

Energiepeil omhoog

Samensteller Hans Fontijn kent de middagdip uit zijn managementverleden. “Je wilt dóór, want er ligt nog een stapel werk. Maar tegelijk moet het energiepeil omhoog. Ik wilde de accu snel opgeladen hebben, maar er was niets wat me daarbij kon helpen.” Zo kwam hij op het idee van de meditaties. Aanvankelijk alleen voor managers, maar later voor een veel breder publiek en voor meer doeleinden.

Wisselende thema’s

In de meditaties staat steeds een ander thema centraal. Stress en vermoeidheid liggen voor de hand, maar er zijn ook korte meditaties tegen onder meer slapeloosheid, een slecht humeur, schuldgevoelens en te weinig zelfvertrouwen. Er wordt intensief gebruik gemaakt van (kleur)visualisaties.

De 15 meditaties zijn per stuk (€ 3,95) of in één pakket (€ 21,95) te koop op https://www.hansfontijn.nl/korte-meditaties. Daar is ook een proef te horen.  


Deel: ' Korte, krachtige meditaties voor op de smartphone '
Lees ook