Gemeente Amersfoort


9 februari 2000

Korting op aanschaf compostvaten

De eerste duizend Amersfoorters die via ROVA een compostvat aanschaffen, hoeven maar tweederde van de normale prijs te betalen. De gemeente start deze actie om de hoeveelheid huishoudelijk afval te verminderen.

De helft van het huishoudelijk afval bestaat uit groente-, fruit- en tuinafval. Gft-compost zit vol waardevolle stoffen waarmee je de grond kunt verbeteren. Compost is te koop, maar kunt u ook zelf maken. Dat is wel zo goedkoop. Bovendien hoeft u een compostvat niet aan de straat te zetten.

Met aftrek van de subsidie kost een compostvat van 260 liter fl. 50,- in plaats van fl.75,-. Voor een compostvat van 450 liter betaalt de aanvrager fl. 95,- in plaats van fl. 145,-. Mensen die in 1999 een compostvat hebben gekocht bij de ROVA , krijgen met terugwerkende kracht subsidie. Zij krijgen dan f 25,- of f 45,- terug, al naar gelang het soort compostvat dat ze hebben gekocht. Wie een compostvat wil aanschaffen, kan een bestelformulier aanvragen bij ROVA - Amersfoort telefoonnummer: 033 - 4228500.

Deel: ' Korting op aanschaf compostvaten gemeente Amersfoort '
Lees ook