Het geheim van 'e-commerce' is bemiddeling

KortingNet: nog niet begonnen, nu al succes

AMSTERDAM, 12 maart 1999 - De officiele opening is gepland op 17 maart, maar nu al is de test-site van KortingNet op het Internet een succes. Ondernemers melden enthousiast hun eerste on-line verkopen via KortingNet op het World Wide Web tot in België aan toe.

De formule is simpel. KortingNet verzamelt in een database alle producten die via Internet met korting besteld kunnen worden. "Wilt u iets kopen? Kijk dan eerst op KortingNet!" zo roept de site de websurfers toe. Dat blijkt te werken. Het voor Internet geringe aantal van 150 bezoekers per dag bleek al genoeg om diverse aanbieders aan hun eerste online orders te helpen. Op 17 maart verwacht KortingNet meer dan 1000 bezoekers per dag.

Vooralsnog is de dienst gratis voor zowel aanbieders als gebruikers. Maar het is niet moeilijk te raden dat met een kleine advertentievergoeding KortingNet al snel uit de kosten zal zijn.

Uit onderzoeken blijkt dat websites van het midden en kleinbedrijf vaak een kommervol bestaan leiden. Via de grote zoekmachines worden ze moeilijk gevonden en lage bezoekersaantallen leiden tot slecht onderhoud waardoor de weinige bezoekers worden weggejaagd. Een neerwaartse vicieuze cirkel. Het succes van websites als KortingNet geeft aan dat er nog een heel terrein braak ligt voor gespecialiseerde bemiddelaars op het World Wide Web: vraag en aanbod bij elkaar brengen op een manier die zonder Internet niet haalbaar zou zijn.

Noot redactie:

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot

Hans van Heertum
Kortingnet BV
Deccaweg 38
Postbus 12345
1100 AH Amsterdam
Telefoon: 020-6113553
Fax : 020-6117583
www.kortingnet.nl
email: info@kortingnet.nl

Deel: ' KortingNet nog niet begonnen, nu al succes '
Lees ook