Ingezonden persbericht

Persbericht

Barber Dodge Pro Series

Koster sterke tweede plaats, Rondet kampioen

Monterey, maandag 15 oktober. Op het circuit van Laguna Seca in het westen van de Verenigde Staten van Amerika werd dit weekeinde de twaalfde en laatste ronde verreden in de Barber Dodgde Pro Series. Na bijzonder veel tegenslag tijdens de trainingen (tiende startplaats) wist Sepp Koster de race te finishen op de tweede plaats achter winnaar Matt Plumb. Aangezien de naaste concurrent van onze landgenoot, de fransman Nicolas Rondet, als vierde eindigde ging de titel met vier punten verschil aan Koster voorbij.

"Tot de warm up was het een bijzonder slecht weekeinde voor mij", vertelde Koster. "Alles wat verkeerd kon gaan ging verkeerd. Mijn vaste racewagen kampte met diverse mechanische problemen, wat slechts een voorlopige negende starttijd opleverde tijdens de eerste kwalificatietraining. Voor de tweede tijdtraining kreeg ik een andere auto, maar ook daar klopte weinig van. Zo zaten diverse punten van de ophanging los. Nu is autoracen een ingewikkelde sport, maar in zo'n dip had ik nog niet gezeten. Tijdens de warm up, voorafgaand aan de race bleek mijn auto weer goed. Het harde werken van de monteurs was beloond. Ik draaide de snelste tijd. Wat ik toen kon doen was me voor 100% geven tijdens de race. Ik heb in ieder geval bewezen snel genoeg te zijn om vooraan te staan."
Koster blijkt uit het goede racehout gesneden te zijn en reed een fabelachtig fraaie wedstrijd op het 3,6 km lange circuit. Tijdens de eerste ronde maakte de coureur al twee plaatsen goed. In de tweed ronde schoof hij weer een plaats op. Na de vijfde ronde lag de Nederlander al op de vijfde positie, waarbij elke positieverbetering stevig maar beslist professioneel was. Na vijf ronden achter de safety car gereden te hebben, was het gehele veld weer in elkaar geschoven. Koster zat op het vinkentouw, passeerde Davy Cook en lag op de derde plaats. Zijn volgende opponent was Rondet. Met nog vier ronden te gaan prikte Koster zijn Dodge Reynard naast die van Rondet in de befaamde Corkscrew van Laguna Seca. Beide wagens toucheerden en remden tot op de laatst mogelijke centimeter. Koster won het duel, Rondet spinde half en verloor twee plaatsen, om uiteindelijk als vierde te finishen. Koster finishte sterk op de tweede plaats, een kwartet punten te kort voor de fel begeerde titel.

Uitslag:

1. Plumb (VSt), 24 ronden in 40:50.504 (126.962 km/uur); 2. Koster (NL), op 11,097; 3. Sperafico (Bra); 4. Rondet (F); 5. Cook (Vst); 6. Breuers (Vst).

Eindstand:

1. Rondet 155; 2. Koster 151; 3. Plumb 151; 4. Yasukawa (Vst) 128; 5. Hunter-Reay (Vst) 114; 6. Breuers 91

Voor verdere informatie: Sepp Koster, tel.: +32.475.660828 of e-maol: sepp@pi.be of Dirk Buwalda, tel.: +31.6.54644347.

Zoekwoorden:

Deel: ' Koster op tweede plaats, Rondet kampioen op Laguna Seca '
Lees ook