PERSBERICHT / AUTOSPORT

Barber Dodge Pro Series

Koster scoort weer belangrijke punten

Portland, 20 juni 1999. De vierde ronde in de Barber Dodge Pro Series op het circuit van Portland eindigde voor Sepp Koster met een niet geheel 'frisse' formulewagen met een prima vijfde plaats. Door dit resultaat staat de Nederlander op een vierde plaats in de titelstrijd en dingt nog volop mee naar het kampioenschap.

Op de 3,1 korte racepiste in het Noordwesten van de Verenigde Staten reed Koster tijdens de kwalificatietrainingen naar een prima derde startpositie in het internationale deelnemersveld. Dat verwonderde hem, immers: "Ik had veel last van langzame rijders, dacht zelfs dat ik m'n training verknald had. Dat ik toch nog derde stond was natuurlijk top".

Koster begon de race met zeer veel vertrouwen. "De auto is super. Na de training hebben we niets meer aan de set up veranderd. In de warm up draaide ik de snelste tijd. Dat zag er dus goed uit voor de race". Koster begon gretig aan de wedstrijd, reageerde prima op het startlicht en probeerde in de eerste bocht polerijder Bell binnendoor uit te remmen. De Amerikaaan drukte Koster naar het gras, waardoor deze met blokkerende remmen de langzame chicane in reed. Noodgedwongen moest hij de uitloopstrook nemen en kon pas in vijfde positie zijn weg vervolgen. Achter Koster ontstond in die eerste chicane een chaotische situatie. Drie wagens werden geeliminieerd. Een herstart volgde.

Direct na de tweede start raakte Koster de voor hem rijdende McCaig. Een verbogen spoorstang torste de Nederlander de rest van de race met zich mee. "Hoewel mijn wagen nog redelijk stuurde, kon ik niet meer op topsnelheid komen," vertelde Koster. "Ik probeerde nog een risicovolle aanval op McCaig, werd geblokt en twee rijders passeerden mij. Lag ik ineens zevende. Verderop in de race reed ik McCaig zonder problemen wel voorbij. Toen moest ook Fogarty er aan geloven. De voor mij rijdende Bell kreeg ik echter niet meer te pakken. Jammer van dat startincident. Aan de andere kant, ik heb nu in vier races punten gescoord. Sta vierde in het kampioenschap en weet dat ik de auto weer heb om te winnen. Het kampioenschap is nog helemaal open. Met nog acht races te gaan, zijn er kansen zat," besloot Sepp Koster zijn enerverende racedag.

Uitslag 4e race Barber Dodge Pro Series, Portland (Oregon), Verenigde Staten van Amerika.

1. Simmons (VSta), 26 ronden in 36:31.883 (134.95 km/uur); 2. Rossoni (Bra), op 4.565 sec.; 3. Vanderlan (Bra); 4. Bell (VSta); 5. Koster (Ned). (de Amerikaanse organisatoren geven geen finishtijden vanaf plaats drie)

Stand kampioenschap (na 4 van de 12 races):

Volgende wedstrijd: 27 juni, Cleveland, Ohio (VSta). 1. Moran Jr. (VSta) 59; 2. Bell en Simmons 47; 4. Koster 41.Onderstaand niet voor publicatie: Informatie via Sepp Koster (tel.: 00.32.3.2485578 of 00.32.75.660828) of Dirk Buwalda (tel.: 023-5731400 of 06-54644347)

Zoekwoorden:

Deel: ' Koster scoort weer belangrijke punten op circuit Portland '
Lees ook