PERSBERICHT / AUTOSPORT

Barber Dodge Pro Series

Koster stijgt in kampioenschap

Detroit, 8 augustus 1999. Op het stratencircuit van Detroit wist Sepp Koster in de zevende ronde van de Barber Dodge Pro Series een vijfde plaats te behalen, ondanks een aanrijding met een muur. In het kampioenschap steeg de Nederlander naar de vierde positie, daar de concurrentie diverse steken liet vallen.

In de eerste tijdtraining scoorde Koster een derde startplaats, een goede uitgangspositie voor de race. "Ik reed m'n snelste ronde al vrij snel in het begin van de training. Toen werd de sessie stilgelegd om de beschadigde wagen van Sperafico weg te halen. Daarna kwam ik niet meer tot snellere tijden vanwege langzamere rijders op de baan. Voor de tweede kwalificatie wilde ik in ieder geval nog een plaatsje opschuiven. Op dit stratencircuit is het moeilijk inhalen en iedereen wil zo snel mogelijk naar voren, met name voor de eerste bocht. Dat levert dan hachelijke situaties op en dan kan je maar beter op de eerste rij staan," aldus Koster. Die vlieger ging echter niet op. Een half uur voor de tweede sessie werd de hemelpoort geopend en liet Pluvius het water de vrije loop. Op de kletsnatte baan derhalve geen tijdverbetering. Simmons pakte de pole met 1:33.354, Snyder op de tweede positie met 1:33.410 en Sepp Koster derde in 1:33.673.

Het werd een hectische race waarin van alles gebeurde. Koster startte prima en behield zijn derde plaats. De voor hem rijdende Simmons en Snyder toucheerden elkaar waardoor Simmons het strijdperk moest verlaten. Koster tweede en Rossini volgde. Rossoni passeerde Koster op het lange rechte eind in Detroit maar reed daarna over een kerbstone en verloor olie. Sepp verslikte zich op het daardoor glad geworden wegdek en raakte de muur langs de baan, waarbij de ophanging van zijn wagen verboog. Toen de Brazilaan het strijdperk moest verlaten reed onze landgenoot toch nog op de tweede plaats, maar viel daarna snel terug. Ook andere bolides verlieten de baan vanwege het glad geworden wegdek. Koster was dan ook blij dat de safety car de baan in kwam en hij zodoende toch een vijfde plaats kon bemachtigen. "Ik had zooo graag het podium eens gehaald. Maar positief is dat niemand in de top 4 punten heeft gehaald en ik door mijn elf punten nu op de vierde plaats sta," besloot Koster.

Uitslag 7e race Barber Dodge Pro Series, Detroit (Michegan), Verenigde Staten van Amerika.

1. Snyder (VSt), 23 ronden in 41:01.965; 2. Alexander (Zwi), op 2.22 sec.;
3. Menninga (VSt); 5. Koster (Ned).
(de Amerikaanse organisatoren geven geen finishtijden vanaf plaats drie)

Stand kampioenschap (na 7 van de 12 races):

1. Simmons (VSt) 83; 2. Rossoni (Bra) 71; 3. Bell (VSt) 66; 4. Koster 63

Volgende wedstrijd: 15 augustus, Lexington (Ohio-VSta). Onderstaand niet voor publicatie:
Informatie via Sepp Koster (tel.: 00.32.3.2485578 of 00.32.75.660828) of Dirk Buwalda (tel.: 023-5731400 of 06-54644347)

Zoekwoorden:

Deel: ' Koster stijgt in kampioenschap Barber Dodge Pro Series '
Lees ook