Ingezonden persbericht

Barber Dodge Pro Series

Koster toch tevreden met zesde plaats

Chicago, 29 juli 2001. De achtste ronde in de Barber Dodge Pro Series leverde een zesde plaats op voor Sepp Koster. De wedstrijd op Chicago Motor Speedway werd gewonnen door de fransman Nicolas Rondet. Leider in de titelstrijd blijft Rondet, Koster bezet in de tussenstand de vierde positie.

Koster kende het weekeinde in het noorden van de Verenigde Staten veel problemen met zijn bolide. Het werd een gevecht om de juiste balans te vinden van de Reynard Dodge-formulewagen. "Al tijdens de vrije trainingen merkte ik direct dat de wagen te veel onderstuur had. Dat kregen we niet opgelost. Tijdens de enige kwalificatie mochten we slechts twee ronden rijden. Waar de anderen te voorzichtig reden, wist ik toch de zesde plaats te pakken met een auto die daar absoluut niet hoorde. We besloten radicale maatregelen te nemen, wat meestal niet aan te raden is op een oval, maar anders zou het zeker niets worden in de race", vertelde Koster voor de wedstrijd, toen bleek dat een veertiende tijd in de warm up tot niets zou leiden.

Koster startte goed in de race, passeerde in de eerste ronde Sperafico en Hunter-Reay, waarbij Koster met de laatste licht in aanraking kwam. De amerikaan Wieringa profiteerde en passeerde Koster die daarna op de vijfde plaats zijn wedstrijd vervolgde. De Nederlander was redelijk tevreden met de balans van zijn wagen.
"De eerste zes reden als aan een touwtje. Wat ik ook probeerde, Wieringa kwam ik niet voorbij. Bij een van mijn aanvallen op hem profiteerde Plumb en meer dan een zesde plaats zat er niet in. Wel reed ik nog de snelste raceronde. Jammer, die zesde positie, maar gezien de problemen met de wagen, mag ik niet klagen", aldus Koster.

In de tussenstand, na aftrek van de twee slechtste resultaten, staat Koster derde, op vijf punten van Plumb en Rondet. In de stand met inachtname van alle resultaten bezet de coureur de vierde positie.

Uitslag:

1. Rondet (F), 60 ronden in 33:27.428 (178,150 km/uur); 2. Senske (VSt), op 0.395 sec.; 3. Morley (VSt); 6. Koster (NL).
Snelste ronde: Koster, 30.968 sec. (192,468 km/uur) nieuw record.

Stand (na 8 races):

1. Rondet 106; 2. Plumb (VSt) 91; 3. Yasukawa (VSt) 87; 4. Koster 86.

Volgende wedstrijd: 12 augustus, Lexington, Ohio.
Voor verdere informatie: Sepp Koster, tel.: +32.475.660828 of e-mail: sepp@pi.be
of Dirk Buwalda, tel.:+31.6.54644347.

Zoekwoorden:

Deel: ' Koster tevreden met zesde plaats Barber Dodge Pro Series '
Lees ook