Ingezonden persbericht


KP Holland boeit docenten tijdens College Tour Westland

De aftrap van de Greenport College Tour Westland werd op 9 oktober verricht door Aad van der Knaap, directeur van KP Holland. Hij wist 46 docenten van verschillende Westlandse scholen te boeien over de ontwikkelingen in de tuinbouw. Scholen zoals MBO Lentiz, de Dalton Mavo, ISW en InHolland lieten zich meevoeren in de wereld van veredeling, vermeerdering en productie van verschillende plantensoorten. Ook buiten de regio was belangstelling voor de tour. Docenten van InHolland uit Delft en het AOC Clusius uit Noord-Holland kwamen ook op de tour af. De kennismaking met KP Holland was niet alleen bedoeld om de docenten te informeren over de wereld van techniek, marketing en internationale handel van het bedrijf, maar vooral om hen te laten zien welke carrièremogelijkheden de tuinbouw biedt. Jongeren tussen 4 en 23 jaar moeten bewuster kiezen voor deze innovatieve en duurzame sector, of het nu om een opleiding of carrière gaat. Leraren uit het basisonderwijs en docenten uit het midde lbaar onderwijs vervullen hierin een belangrijke sleutelrol.

De Greenport College Tour is een initiatief van de Greenport Horti Campus, locatie Westland en SOB (Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven) Westland. Doel is om ondernemen in het onderwijs te bevorderen en onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen. Imagoverbetering van de sector speelt een belangrijke rol in dit proces. Jongeren zoeten een beter beeld krijgen van de tuinbouw. Verschillende scholen, zoals het Groen Lyceum in Westland, organiseren daarom bedrijfsbezoeken met hun leerlingen. Belangrijk is eerst hun leerkrachten en docenten voor de tuinbouw te enthousiasmeren. Daar is het bedrijfsbezoek aan KP Holland in geslaagd. De 46 deelnemende docenten lieten zich inspireren op een bedrijf dat met een totale teeltoppervlakte van 16 hectare ruim 30 miljoen planten per jaar produceert. Vooral het 'weeskweeklab' van het bedrijf maakte indruk. Kruisingen leveren per jaar 50.000 nieuwe Kalanchoë-planten op, waarvan er uiteindelijk zes in productie worden genomen. A ad van der Knaap vertelde met passie en visie over zijn vak. En drukte de docenten op het hart; 'Mensen zijn ons kapitaal op dit bedrijf. Het kennisniveau moet omhoog en we moeten meer jeugd aantrekken in deze boeiende sector. Daar ligt voor jullie een schone taak.'


Noot voor redacties

Het volgende bedrijfsbezoek staat op 15 januari 2015 op de kalender. Docenten en leerkrachten kunnen zich voor de Greenport College Tour inschrijven op www.greenporthorticampus.nl.

Deel: ' KP Holland boeit docenten tijdens College Tour Westland '
Lees ook