kpn nv

kpn nieuws

kpn lanceert nieuwe mobile advertising dienst

datum

12 november 2008

nummer

094

op 5 november 2008 heeft kpn haar tweede grote mobile advertising dienst gelanceerd. via de hi website kunnen hi klanten gratis sms-berichten versturen in ruil voor gerichte boodschappen van adverteerders. de exploitatie van deze dienst wordt gedaan door hotsms. voor kpn is dit een belangrijke stap naar het volwassen worden van de markt voor mobile advertising.

op de besloten omgeving van de hi website kunnen hi klanten vijftien gratis sms-berichten per week versturen. aan deze sms-berichten worden gerichte boodschappen van adverteerders toegevoegd die zijn afgestemd op het door de klant zelf aangemaakte profiel. in dit profiel zijn ondermeer dagelijkse bezigheden en interesses opgenomen. naast de boodschap in het sms-bericht wordt ook een banner van de adverteerder getoond aan de verzender van het sms-bericht. groot voordeel voor de adverteerder is dat hij met deze nieuwe dienst niet alleen de verzender van het sms-bericht bereikt, maar ook zijn directe kennissenkring.

adverteerders kunnen met deze nieuwe dienst in eerste instantie jong volwassenen, de hi-doelgroep, gericht benaderen. kpn klanten kunnen vanaf januari 2009 gebruik maken van deze nieuwe dienst. mobile advertising kan een oplossing zijn voor de verminderde effectiviteit van traditionele media: het biedt een mogelijkheid voor directere communicatie met de klanten, het kan snel worden ingezet, het voorkomt verspilling van advertentiebudgetten door de uitgebreide targetingmogelijkheden, er is directe 1-op-1 interactie met de klant en doordat alleen relevante advertenties worden aangeboden, ligt de conversie een stuk hoger. adverteerders die als eerste deze nieuwe mobile advertising dienst inzetten zijn samsung, nokia, de luchtmacht, unique uitzendbureau, neckermann, dell en electronic arts.

kpn werkt voor de ontwikkeling en exploitatie van nieuwe mobile advertising diensten nauw samen met specialisten als hotsms. hotsms is enthousiast over de introductie: "KPN heeft met al haar merken een bereik van miljoenen klanten voor 1-op-1 marketing en zet groot in op deze nieuwe markt. De lancering van deze dienst is niet alleen voor KPN een belangrijke stap, maar het is ook belangrijk voor de totale markt van mobile advertising." KPN blijft de komende tijd nieuwe mobiele advertentiediensten ontwikkelen.

Deel: ' KPN lanceert nieuwe mobile advertising dienst '


Lees ook