- PERSBERICHT -

Den Haag / Schiphol-Rijk, 30 mei 2002

KPN MOBILE EN MSN MAKEN HOTMAIL EN MESSENGER VIA SMS MOGELIJK

Op je mobiele telefoon via een sms-je gewaarschuwd worden dat er een Hotmailbericht voor je is binnengekomen en dat bericht direct kunnen lezen en beantwoorden. Of een sms ontvangen dat je vrienden op internet on line zijn. Dat kan nu dankzij de innovatieve samenwerking van KPN Mobile en MSN. Alle Hi- en KPN Mobile-klanten hebben nu toegang tot MSN Hotmail en MSN Messenger. De gebruiker van 'MSN Hotmail SMS' ontvangt een SMS tekstbericht op zijn mobiele telefoon, zodra een emailbericht, dat aan vooraf ingestelde criteria voldoet, binnenkomt in zijn Hotmail Postvak IN. Gebruikers van 'MSN Messenger SMS' kunnen berichten van personen met wie ze willen communiceren, direct op hun mobiele telefoon ontvangen en beantwoorden.

In Nederland is KPN Mobile de eerste mobiele operator die haar abonnees (ook in het buitenland) en prepaidklanten (alleen in Nederland) via het GSM-netwerk toegang geeft tot deze twee webgebaseerde diensten. Door het combineren van de populaire communicatievormen - sms-en, instant-messaging en e-mail - via een mobiele telefoon, zetten KPN Mobile en MSN een verdere stap in de richting van mobiele internetdiensten. De nieuwe MSN-diensten zijn op alle GSM en GPRS-toestellen te ontvangen, dus ook op i-mode.

De gebruiker van MSN Hotmail SMS geeft zelf aan van wie hij berichten op zijn mobiele telefoon wil ontvangen of geeft een bepaald trefwoord in de onderwerpregel aan. Deze criteria kunnen op elk willekeurig moment worden aangevuld of aangepast. De gebruiker van MSN Messenger SMS kan via zijn mobiele telefoon berichten ontvangen van en versturen naar de contactpersonen uit zijn MSN Messenger contactlijst, waarvan hij via een SMS-bericht kan zien wie er online zijn. De gebruiker kan de MSN Messenger en Hotmail SMS optie zelf gemakkelijk activeren en uitschakelen.

Gebruikers kunnen zich voor Hotmail SMS en Messenger SMS aanmelden via www.msn.nl. MSN Hotmail en MSN Messenger zijn gratis diensten; het gebruik van Hotmail SMS en Messenger SMS is niet kosteloos. Elk ontvangen SMS-bericht met de signalering van een MSN Hotmail-bericht of MSN Messenger-bericht kost 0.25. Om het bericht te ontvangen moet de gebruiker zelf een SMS-bericht versturen, waarmee hij kenbaar maakt de eerste 160 tekens te willen lezen. Een SMS-bericht bestaat namelijk uit maximaal 160 tekens. Berichten met meer dan 160 tekens komen in afzonderlijke SMS-berichten binnen, waarvoor apart moet worden betaald. De gebruiker bepaalt zelf of hij het volledige bericht mobiel wil ontvangen of dat hij het via een vaste internetverbinding uitleest en beantwoordt. Voor het verzenden van berichten gelden de standaard SMS-tarieven, die per type abonnement verschillen.

Op dit moment worden er per maand in Europa 6 miljard SMS berichten verstuurd (bron: IDC). MSN Hotmail SMS wordt al enige tijd succesvol aangeboden in Zweden, Denemarken en Zwitserland. "Gebruikers zijn door deze nieuwe diensten altijd bereikbaar, ongeacht waar ze zijn. Dit past uitstekend in onze strategie om onze services op elke plaats, op elk moment en op elk apparaat toegankelijk te maken," aldus Joost Nienhuis, Country Manager MSN Nederland. 'Met deze samenwerking met MSN wordt internet voor onze klanten steeds mobieler. Vooral voor mensen die vaak onderweg zijn en al gebruikmaken van hotmail is dit een welkome en gebruiksvriendelijke aanvulling', aldus Ludolf Rasterhoff, directeur mass market KPN Mobile.

MSN voert op dit moment in een aantal andere Europese landen gesprekken met mogelijke samenwerkingspartijen om de dienst ook daar aan te kunnen bieden. "In heel Europa zien mobiele telefoon operators de unieke mogelijkheden van het toegankelijk maken van MSN Hotmail en MSN Messenger via de mobiele telefoon," aldus Joost Nienhuis, Country Manager MSN Nederland.


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (Niet voor publicatie)

MSN Persdesk 070 - 416 16 64
KPN Mediavoorlichting 070 - 4466300

MSN.nl
Marc Hoenke, Marketing manager MSN
T: +31 (0)20 500 1481
E: marchoen@microsoft.com

Winkelman & van Hessen
Abdeluheb Choho / Fleur van Bruggen
T: +31 (0)70 416 16 16
E: fvanbruggen@wenvh.nl

Deel: ' KPN Mobile en MSN maken Hotmail en Messenger via SMS mogelijk '
Lees ook