KPN Telecom kiest eToken voor veilige webtoegangscontrole

Tel Aviv/IJsselstein, 1 oktober 2001 Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN) heeft heden aangekondigd dat Nederland's grootste telecommunicatiebedrijf, Koninklijke KPN N.V. ("KPN"), heeft gekozen voor Aladdin's eToken. eToken is een electronische verificatie sleutel gebaseerd op de USB-poort van de computer. Dankzij eToken kan KPN haar buitendienst-consultants een veilige webtoegangscontrole bieden.

Aladdin's eToken biedt KPN-technici ongekende niveau's van gemak en veiligheid bij de toegang tot KPN-diensten via het Web. Het Engelse "Secure Computing Magazine" verkoos Aladdin's eToken onlangs nog tot "Best Security Hardware". eToken biedt een krachtige two-factor-verificatie; gebruikers dienen zich te identificeren met zowel een persoonlijke sleutel (eToken) als een PIN-code.

"Door Aladdin's eToken in te zetten zorgt KPN ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot haar online-informatie," zei Leedor Agam, vice-president eBusiness en eToken bij Aladdin Knowledge Systems. "Het doet ons genoegen met KPN samen te werken om zo een tweerichtings client-server verificatie te leveren die aansluit bij de webbeveiligingsbehoeften van haar interne telecommunicatiebedrijf. eToken's krachtige en duurzame USB-sleutel biedt een superieure beveiligingsoplossing voor zowel KPN als haar gebruikers met betrekking tot maximale veiligheidsmaatregelen voor hun Web-transacties."

"Wij hebben met de keuze voor eToken een goede beslissing genomen die beantwoordt aan onze wensen," zei Hans Koers, productmanager bij KPN. "Er was namelijk behoefte aan een token voor persoonlijke login-identificatie die moest voldoen aan de volgende eisen:
- Een eenvoudige integratie binnen een web-omgeving voor zowel de server als de clientzijde.
- Token activering met PIN-identificatie vanuit de server op basis van 'challenge and response' waarbij de gehele transactie versleuteld moest zijn.
- Robuuste uitvoering die tegen een stootje kan omdat deze tokens hoofdzakelijk worden gebruikt door field-engineers in combinatie met een laptop-computer.
- De token moest USB ondersteunen (zowel de parallel- als de compoort zijn reeds bezet voor andere doeleinden). Omdat Aladdin's eToken aan al deze eisen voldoet plus nog een goede en snelle ondersteuning werd geleverd door Aladdin's R&D-afdeling zijn wij dus zeer tevreden met dit product".

Over eToken: eToken, een op de USB-poort van de computer gebaseerde electronische sleutel ter grootte van een normale huissleutel, wordt alom geaccepteerd als de ultieme oplossing voor de beveiliging van netwerken en eBusiness behoeften. eToken is werkelijk volledig portable en is tegen lage kosten in te zetten om gebruikers te authenticeren en digitaal gevoelige (zakelijke) transacties te ondertekenen. eToken PRO biedt bovendien volledige Smartcard-functionaliteit met cryptografische mogelijkheden zoals 1024-bit RSA, 3xDES, SHA1 en MD5. eToken PRO biedt een ongeëvenaard niveau van fysieke en logische bescherming met zijn ITSEC LE4 Smartcard chipbeveiligingsaccreditatie. Dankzij de ingebouwde 1024-bit RSA processor is eToken PRO de ideale oplossing voor applicaties die gebruik maken van PKI omdat alle gevoelige activiteiten en ondertekening, waaronder het aanmaken van PKI-sleutels, gedaan kunnen worden in de veilige omgeving op de token zelf, en dus niet op de harddisk van de PC. eToken R2 beschikt over gemakkelijk te gebruiken, maar eveneens robuuste, 120bit DESX technologie. Geboden wordt zowel 2-factor authenticatie en volledige ondersteuning voor PKI-applicaties door de mogelijkheid privé-sleutels en digitale certificaten veilig op te slaan. Zowel eToken PRO als R2 bieden fysieke mogelijkheden in hun nieuw ontworpen, uit één stuk bestaande waterdichte behuizing van doorzichtige kunstof. Ondersteuning voor open, niet-gedeponeerde beveiligingsnormen zoals Microsoft CAPI & PKCS11 zorgt voor een snelle en soepele integratie met beveiligingsoplossingen. "eToken Enterprise" biedt een out-of-the-box plug & play connectiviteit voor diverse beveiligingscliënten. Deelname in het eToken Solution Partner Programma biedt organisaties die hun software integreren met eToken of die de implementatie daarvan bevorderen een gestroomlijnde, technische ondersteuning en gezamenlijke verkoop- en marketingmogelijkheden.

Over KPN N.V.: Koninklijke KPN N.V. ("KPN") is een snel groeiend, internationaal telecommunicatiebedrijf dat bedrijven en particulieren een breed scala van hoogwaardige, innovatieve telecommunicatiediensten biedt. KPN is het grootste Nederlandse telecommunicatiebedrijf met in 2000 een verkoop van EUR 13.511 miljoen, een bedrijfsresultaat voor afschrijving van EUR 5.756 miljoen, een balanstotaal van EUR 53.465 miljoen en 45.151 werknemers aan het eind van 2000. Onafhankelijk of samen met partners werkt KPN in een aantal Europese landen. Wereldwijd bedient het bedrijf ca. 25 miljoen klanten. KPN wil haar klanten een uitstekende service bieden tegen een optimale prijs/kwaliteitsverhouding. Bezoek voor meer informatie KPN's website op www.kpn.com.

Over Aladdin: Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van Internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en distributie van digitale content; van applicatie-software tot Internetgebruik en -toegang. Aladdin's klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het Internet willen geven inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en
-productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdin's website: www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.

Deel: ' KPN Telecom kiest eToken voor veilige webtoegangscontrole '
Lees ook