ROUTER IN BRUIKLEEN VOOR FAST-ADSL MET 4 IP-ADRESSEN

06 augustus 2001

In september 2001 zal KPN Telecom alle Fast ADSL-klanten met 4 IP-addressen per brief verzoeken over te gaan naar 1 IP-adres. KPN Telecom zal deze klanten dan alternatieven bieden om met meerdere computers tegelijkertijd te kunnen internetten. Een van de alternatieven is de 'Draytek Vigor 2200E' router waarmee het gemakkelijk is een netwerk te verbinden via 1 IP-adres. KPN Telecom geeft deze Draytek gratis in bruikleen aan alle Fast-ADSL klanten die nog over 4 IP-adresssen beschikken, in ruil voor 3 IP-adressen. XS4ALL adviseert haar Fast ADSL-klanten deze mogelijkheid te kiezen.

KPN Telecom en XS4ALL zoeken samen naar een haalbaar alternatief voor degene die kan aantonen dat hij daadwerkelijk meer dan 1 IP-adres nodig heeft. Dit alternatief zal waarschijnlijk niet gratis zijn.

KPN Telecom heeft toegezegd dat Fast ADSL-klanten met 4 IP-adressen, deze behouden tot uiterlijk 1 februari 2002. Op 23 april 2001 wijzigde KPN Telecom de specificaties van 'Mxstream Extra'. De wijziging betreft het aantal meegeleverde IP-adressen. Tot 23 april werd Fast ADSL geleverd met 4 IP-adressen; sindsdien wordt Fast ADSL geleverd met 1 IP-adres.

De meeste mensen kiezen voor Fast ADSL vanwege de snelheid. Een kleine groep kiest Fast ADSL om met meerdere computers tegelijkertijd te kunnen internetten. Strikt genomen is het niet nodig daar meer dan 1 IP-adres voor te gebruiken. Ongebruikte IP-adressen vormen een onnodige belasting in het Mxstream netwerk van KPN, waardoor nieuwe ADSL-klanten minder snel kunnen worden aangesloten. Daarnaast willen KPN Telecom en XS4ALL zich conformeren aan een wereldwijd beleid om het aantal niet daadwerkelijk in gebruik zijnde IP-adressen zo klein mogelijk te houden.

Meer informatie over de Draytek router leest u via https://www.draytek.nl/vigor.php?show=2200e
Meer informatie over de routeractie van XS4ALL, leest u via https://www.xs4all.nl/adsl/

Zoekwoorden:

Deel: ' KPN wil IP adressen Fast-ADSL terug '
Lees ook