KPNQwest NVHoofddorp, 2 augustus 2001

KPNQwest benoemt Bill Freeze tot
Chief Operating Officer

HOOFDDORP, 2 augustus 2001 - KPNQwest, het leidende pan-Europese datacommunicatie- en hostingbedrijf, heeft vandaag de benoeming bekend gemaakt van Bill Freeze tot Executive Vice President en Chief Operating Officer. Freeze verlaat de Dell Computer Corporation, waar hij Vice President voor Noord Europa was, na een carrière van zestien jaar bij AT&T.

Bill Freeze was van 1999-2001 verantwoordelijk voor de activiteiten van Dell in Scandinavië en de Benelux, met een waarde van miljarden US dollars en 800 medewerkers in zeven landen. In het vierde kwartaal van 2000 vergrootte hij in deze functie de winst, de inkomsten en het marktaandeel aanzienlijk vergeleken met dezelfde periode in het jaar daarvoor. In zijn nieuwe rol van Chief Operating Officer bij KPNQwest neemt hij de leiding van een bedrijfsorganisatie die onlangs de aanleg van een van de belangrijkste netwerken in Europa voor meer dan 75% heeft afgerond, met meer dan 15.300 km glasvezelkabel waarmee hoge-capaciteit bandbreedte wordt geleverd aan 41 van het uiteindelijke totaal van 50 Europese steden.

"Bill komt KPNQwest versterken op een keerpunt in onze geschiedenis" aldus Jack McMaster, directeur en CEO van KPNQwest. "Nu we hebben aangetoond dat we in staat zijn om op het operationele niveau winstgevend te zijn en mijlpalen in de aanleg van netwerken binnen de tijd en het budget te kunnen opleveren, gaat KPNQwest zich sterker toeleggen op de operationele performance als concurrerend onderscheid. Het leiderschap en de gerichtheid die Bill heeft laten zien bij het verwezenlijken van de groei van marges, inkomsten en marktaandeel bij Dell zijn precies de talenten die nodig zijn om KPNQwest naar het volgende niveau van operationele performance en klanttevredenheid te stuwen."

"Het is even stimulerend als uitdagend om toe te treden tot KPNQwest op het moment dat het naar voren komt als een van de leiders in de alternatieve telecom- en datacommunicatiemarkt in Europa," zegt Bill Freeze. "Ik zie ernaar uit het bedrijf naar de performance te leiden die het van operationele winstgevendheid naar een positief netto inkomen zal brengen, en onze klanten het soort diensten te bieden dat KPNQwest onderscheidt als vaandeldrager in volgende-generatie netwerken."

Over KPNQwest
KPNQwest (NASDAQ & ASE: KQIP) is een leidende faciliterende pan-Europese aanbieder van datagerichte diensten gebaseerd op het Internet Protocol (IP). Het bedrijf ontwikkelt een technologisch geavanceerd glasvezelnetwerk van 20.000 km dat 50 Europese steden met elkaar verbindt, en biedt een volledig aanbod aan datagerichte op IP gebaseerde diensten en andere geavanceerde telecommunicatiediensten. KPNQwest is een van de grootste ISP's voor de zakelijke markt in Europa en is actief in 15 landen. Voor het aanbieden van webhosting, ASP-hosting en telehousing heeft KPNQwest dertien CyberCentres en drie regionale mega-CyberCentres, die zijn aangesloten op zijn hoge-capaciteit glasvezelnetwerk. Website: www.kpnqwest.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Piers SchreiberCorporate Communications - KPNQwest Tel: 023 568 7612
Email: piers.schreiber@kpnqwest.com
Jerry YohananovInvestor Relations - KPNQwest
Tel: 023 568 7602
Email: jerry.yohananov@kpnqwest.com

In dit bericht kunnen mededelingen voorkomen inzake de toekomst, die enig risico en enkele onzekerheden bevatten. Deze mededelingen kunnen aanzienlijk verschillen van de eigenlijke toekomstige gebeurtenissen of resultaten. Wij wijzen de lezers op de geschreven prospectus in verband met het oorspronkelijke aanbod en de betreffende registratieverklaring die door KPNQwest bij de 'Securities and Exchange Commission' (SEC) is gedeponeerd, die de belangrijke risicofactoren vaststelt, waardoor de feitelijke resultaten kunnen verschillen van de resultaten die voorkomen in de toekomstverklaringen, w.o. het uitblijven van tijdige voltooiing van het voorgenomen netwerk, het uitblijven van het verwachte verhoogd gebruik van het Europese Internet, aanzienlijke concurrentie, snelle technologische veranderingen en tegenslagen op het gebied van wet- en regelgeving. KPNQwest verplicht zich geenszins om openlijk wijzigingen aan enige toekomst verklaring te publiceren die een weergave bieden van gebeurtenissen of omstandigheden na het tijdstip hiervan of het plaatsvinden van onvoorziene gebeurtenissen.

Deze communicatie is geen basis tot verkoop of poging tot aanbieding of koop van aandelen, en kan evenmin dienen tot verkoop van deze aandelen in staten, waar een dergelijke aanbieding, verzoek of verkoop van aandelen onwettig is voordat deze zijn geregistreerd of gekwalificeerd in overeenstemming met de beurswetten van een zodanige staat of rechtssysteem.

Deel: ' KPNQwest benoemt Bill Freeze tot Chief Operating Officer '
Lees ook