KPNQwest NVHoofddorp, 11 september 2001

KPNQwest kondigt eerste pan-Europese samenwerking met Intel® e-Business Network aan

KPNQwest, het toonaangevende pan-Europese datacommunicatie- en hosting bedrijf, en Intel Corporation hebben samen een samenwerkingsovereenkomst bekendgemaakt, waarbij de geavanceerde server architectuur van Intel wordt gecombineerd met de flexibele hosting services van KPNQwest. Dit gecombineerde aanbod wordt verzorgd vanuit de geavanceerde KPNQwest CyberCentre faciliteiten in heel Europa.

Dankzij deze uitgebreide samenwerking kan KPNQwest als eerste pan-Europese service provider toetreden tot Intel's e-Business Netwerk, één van de grootste e-business gemeenschappen ter wereld. Tot deze business-gemeenschap behoren vooraanstaande bedrijven, zoals toonaangevende hardware-leveranciers, software providers en system integrators die geavanceerde e-business oplossingen ontwikkelen en implementeren. De klanten van KPNQwest krijgen hierdoor een uitgebreidere keuze en profiteren van meer flexibiliteit bij het selecteren van de meest innovatieve technologie en de meest betrouwbare platforms voor het draaien van e-business applicaties.

Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwe technologiekanalen, of het Intel ecosystem, voor de ondersteuning van KPNQwest's basis-, toepassingsgerichte en geavanceerde hosting-aanbod, in combinatie met op maat gemaakte Applications Infrastructure Provider (AIP) oplossingen voor zowel ondernemingen als service providers. Beide bedrijven werken daarnaast ook samen bij marketing-activiteiten en project-initiatieven voor het versnellen van het ontwerpen en de implementatie van nieuwe e-business oplossingen. Deze uitgebreide samenwerking faciliteert een vereenvoudiging van een snelle time-to-market voor gedifferentieerde services.

"Uiteraard zijn we zeer verheugd dat we nu ook lid zijn van Intel's e-Business netwerk, waardoor we ons flexibele hosting-aanbod combineren met talloze toonaangevende technologieën en oplossingen. Zo spelen wij optimaal in op de e-business eisen van onze klanten," aldus Jack McMaster, President en CEO van KPNQwest. "Deze overeenkomst onderstreept nog eens ons commitment een zo groot mogelijke keuze te bieden, en om tot een maximale flexibiliteit te komen bij het ontwikkelen van outsourced state-of-the-art oplossingen."

"De toetreding van KPNQwest tot het E-Business Netwerk is een grote meerwaarde voor deze gemeenschap," zegt Gordon Graylish, Director Intel EMEA. "De overeenkomst met KPNQwest combineert hun pan-Europese dekking en flexibele hosting-aanbod met onze geavanceerde server-architectuur, zodat klanten flexibele e-business oplossingen in heel Europa kunnen ontwikkelen."

Over KPNQwest

KPNQwest (NASDAQ & ASE: KQIP), het toonaangevende pan-Europese datacommunicatie- en hosting bedrijf, levert een volledig aanbod van oplossingen op het gebied van carrier en corporate networking, hosting en Internet services in 15 Europese landen, die worden gekenmerkt door een probleemloze connectiviteit tot een wereldwijd netwerk van 180.000 km. Het bedrijf is eigenaar en beheerder van de EuroRings*, de snelste en meest geavanceerde glasvezel-backbone in Europa - deze verbindt 50 steden en een netwerk van ultra-veilige hosting-faciliteiten, de KPNQwest CyberCentres*. Surf voor meer informatie naar de KPNQwest website op www.kpnqwest.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Piers Schreiber Corporate Communications - KPNQwest Tel: +31 23 568 7612
E-mail: piers.schreiber@kpnqwest.com
Orietta Sutherberry Intel Corporation European Enterprise PR Tel: +44 1793 403426
Email: orietta.sutherberry@intel.com
Jerry Yohananov KPNQwest Investor Relations
Tel: +31 23 568 7602
E-mail: jerry.yohananov@kpnqwest.com

In dit bericht kunnen mededelingen voorkomen inzake de toekomst, die enig risico en enkele onzekerheden bevatten. Deze mededelingen kunnen aanzienlijk verschillen van de eigenlijke toekomstige gebeurtenissen of resultaten. Wij wijzen de lezers op de geschreven prospectus in verband met het oorspronkelijke aanbod en de betreffende registratieverklaring die door KPNQwest bij de 'Securities and Exchange Commission' (SEC) is gedeponeerd, die de belangrijke risicofactoren vaststelt, waardoor de feitelijke resultaten kunnen verschillen van de resultaten die voorkomen in de toekomstverklaringen, w.o. het uitblijven van tijdige voltooiing van het voorgenomen netwerk, het uitblijven van het verwachte verhoogd gebruik van het Europese Internet, aanzienlijke concurrentie, snelle technologische veranderingen en tegenslagen op het gebied van wet- en regelgeving. KPNQwest verplicht zich geenszins om openlijk wijzigingen aan enige toekomst verklaring te publiceren die een weergave bieden van gebeurtenissen of omstandigheden na het tijdstip hiervan of het plaatsvinden van onvoorziene gebeurtenissen.

Deze communicatie is geen basis tot verkoop of poging tot aanbieding of koop van aandelen, en kan evenmin dienen tot verkoop van deze aandelen in staten, waar een dergelijke aanbieding, verzoek of verkoop van aandelen onwettig is voordat deze zijn geregistreerd of gekwalificeerd in overeenstemming met de beurswetten van een zodanige staat of rechtssysteem.

Deel: ' KPNQwest gaat samenwerken met Intel e-Business Network '
Lees ook