KPN


Datum: 1/2/1999 13:47, Categorie: telecom Samenwerkingsverband KPNQwest voltooit eerste EuroRing-netwerk

Pan-Europees glasvezelnetwerk met een hoge capaciteit 60 dagen eerder operationeel dan verwacht

KPN en Qwest Communications International Inc. hebben vandaag bekendgemaakt dat KPNQwest-hun gezamenlijke onderneming- de bouw heeft voltooid van de eerste van zes Euroringen. Hiermee zijn steden als Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Düsseldorf, Frankfurt, Parijs, Rotterdam en Straatsburg op het net aangesloten. De Euroring beslaat een totale lengte van 2416 kilometer.

"Met de voltooiing van deze eerste EuroRing van ons pan-Europese netwerk liggen we twee maanden voor op schema, waardoor we onze activiteiten in de Europese IP-markt eerder kunnen opstarten en de op het Internet Protocol gebaseerde diensten kunnen aanbieden aan de belangrijkste economische
centra in Europa", aldus Jack McMaster, Voorzitter van de Raad van Bestuur/CEO van KPNQwest. "Hiermee profiteren onze klanten van het feit dat we de beloften nakomen die we deden toen we onze gezamenlijke onderneming half november vorig jaar aankondigden".

KPNQwest verzorgt breedbanddiensten alsmede op IP-gebaseerde diensten voor grote en kleine bedrijven. Met de enorme capaciteit van KPNQwest op transatlantische zeekabels wordt het EuroRing-netwerk naar verwachting eind maart verbonden met het technologisch geavanceerde glasvezelnetwerk van Qwest in de Verenigde Staten, dat zo'n 30.000 kilometer kabel omvat.

Eind april van dit jaar biedt Qwest de mogelijkheid aan Amerikaanse bedrijven met vestigingen, klanten en leveranciers in Europa, om probleemloos te communiceren via de verschillende diensten die Qwest verzorgt, waaronder breedband huurlijnen, frame relay, ATM (Asynchronous
Transfer Mode) en op IP-gebaseerde VPN's (Virtual Private Networks).

Het pan-Europese glasvezelnetwerk met een hoge capaciteit van KPNQWest bestaat uit zichzelf herstellende tweeweg-'EuroRingen', waarmee een ongestoorde dienstverlening mogelijk is. In de nabije toekomst zal KPNQWest nog 5 ringen aanleggen, waardoor tot 40 steden in West-, Midden- en Oost-Europa met elkaar worden verbonden. Met een transmissiecapaciteit tot twee Terabit per seconde is het communicatienetwerk in staat sneller
informatie over te brengen dan enig ander netwerk. Meer informatie over het samenwerkingsverband KPNQWest is te vinden op de website van KPNQWest.

Qwest
Qwest Communications International Inc. (Nasdaq: QWST) uit Denver (VS) is een toonaangevende onderneming waar het gaat om bedrijfszekere, veilige breedband IP-gebaseerde data-, spraak- en beeldcommunicatie voor bedrijven en particuliere klanten. Qwest heeft meer dan 8000 medewerkers en 80 verkoopkantoren in de VS, Europa en Mexico. Het Macro Capacity-glasvezelnetwerk van Qwest, dat is ontworpen op basis van van de nieuwste technologie op het gebied van optische netwerken, omvat in totaal zo'n 30.000 kilometer. Het volledige netwerk in de Verenigde Staten zal naar verwachting medio dit jaar worden opgeleverd. Daarnaast zullen KPN en Qwest middels hun samenwerkingsverband KPNQwest een pan-Europees glasvezelnetwerk met een hoge capaciteit aanleggen. Dit op het Internet Protocol-gebaseerde netwerk beslaat momenteel al zo'n 3300 kilometer en zal circa 14.500 kilometer omvatten wanneer het in 2002 operationeel is. Qwest heeft bovendien een netwerk in Mexico van 2200 kilometer, dat vrijwel voltooid is. Meer informatie hierover is te vinden op de website van KPN Qwest.

KPN Telecom
KPN biedt het volledige scala aan telecommunicatiediensten en informatie-en communicatietechnologiediensten in Nederland en, al dan niet in samenwerking met partners, in een aantal West-Europese, Oost-Europese en Aziatische landen. KPN Telecom is het toonaangevende telecommunicatiebedrijf van Nederland.

Deel: ' KPNQwest voltooit eerste EuroRing-netwerk '
Lees ook