Carros

Kraamzorg 'Take Good Care' kiest voor Matiz

Kleine Daewoo 'bevalt' uitstekend

(01 augustus 2001)

Kraamzorg "Take Good Care" (TGC) heeft afgelopen week in samenwerking met SNS Autolease maar liefst 20 Daewoo's Matiz in gebruik genomen. Deze instantie besteedt veel zorg aan het welzijn van haar werkneemsters en in het kader van die zorg werd de bestaande wens om een interessante oplossing te vinden voor het vervoersprobleem omgezet in een fantastisch aanbod. Johan van Haga, Directeur Take Good Care: "Op de huidige krappe arbeidsmarkt moet je een stapje extra doen om de medewerkers en -sters een prettige werkomgeving en goede arbeidsvoorzieningen te geven. Wij hanteerden altijd al het credo 'goed luisteren naar je mensen', dat is de sleutel van ons succes. Dat heeft geresulteerd in de inzet van deze 20 Daewoo's, en wellicht volgen er binnenkort meer."

De Daewoo Matiz fungeert niet alleen als blijk van waardering naar het huidige personeel; ook dient de auto als een extra motivatie voor nieuwe medewerkers. En aangezien flexibiliteit in dit beroep voorop staat is een auto een prima middel om mensen aan je te binden," aldus Van Haga.
Alle verzorgsters die een vast contract hebben bij TGC komen in principe in aanmerking voor een auto van de zaak.

"Take Good Care" is een particuliere instantie (was voorheen overheid: Zorg West Nederland) met 350 werknemers. Een groot deel hiervan is kraamverzorgster. De zorg-instantie bestaat inmiddels 8 jaar en heeft een heel platte organisatiestructuur. De sociale instelling zorgt voor herplaatsingen en speciale regelingen bij onder andere ziekte.

In het kader van 'luisteren naar je personeel' is Take Good Care op het idee gekomen een auto aan de kraamverzorgsters ter beschikking te stellen via een speciale leaseconstructie. Na een uitgebreide analyse heeft TGC in overleg met SNS Autolease besloten Daewoo's Matiz te leasen. Leomont Wouda, account manager van SNS: "Naast het relatief gunstige leasetarief is TGC erg enthousiast over de Matiz omdat hij handzaam, veilig en betrouwbaar is en makkelijk te parkeren in de stad. Bovendien staat de gekozen kleur blauw voor betrouwbaarheid." Edith van Vulpen van TGC vult aan: "Kraamverzorgsters assisteren bij bevallingen, ook 's nachts, en daarom moet de auto absoluut betrouwbaar zijn."

Johan van Haga: "Altijd leuk om iets uit te delen, zeker als het auto's zijn." Kraamhulp Sylvia: "Ik ben voor deze auto zelfs een dag in de week extra gaan werken. Eerst werkte ik parttime en nu fulltime, zodat ik in aanmerking kom voor deze auto." Kraamhulp Sandra: "Super complete, mooie auto, zelfs met cd-speler, wow!"

Deel: ' Kraamzorg 'Take Good Care' kiest voor Daewoo Matiz '
Lees ook