Persbericht: Krakatau op 30-01- 03 tijdens gedichtendag in Donner te Rotterdam

Tijdens de gedichtendag zal het poëzietijdschrift Krakatau in Boekhandel Donner te Rotterdam van 16.00u tot 17.00u een poëziepodium presenteren. De toegang is gratis en het genot overweldigend, want de volgende dichters zullen gaan voordragen: Peter de Groot, Erik Jan Harmens , Sylvia Hubers, Annelieke van Mens, Ayatollah Musa , Benne van der Velde, Pieter Vreugdenhil en Sjef Weller. De presentatie is in handen van de roekeloze Peter de Groot. U bent van harte uitgenodigd, wij zien u graag even langskomen, zonder publiek is er namelijk niet zoveel aan.

Het poëzietijdschrift Krakatau is het tijdschrift voor de breedspraak. Sinds drie jaar heeft zij de meest toonaangevende dichters gepubliceerd alsmede menig jongtalent. Krakatau is het tijdschrift voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de nieuwe ontwikkelingen op poëziegebied en voor iedereen die gewoon meer wil weten over poëzie en voor iedereen die het geweldig vindt om kwaliteitspoëzie te lezen. En dat allemaal voor de prijs van slechts ¬ 3,-, verkrijgbaar in de betere boekhandel of via onderstaand adres.

Informatie van de optredende dichters:

Peter de Groot alias Peter de Selfkiller is hoofdredacteur van het poëzietijdschrift Krakatau. Gedichten van zijn hand werden o.a. gepubliceerd in de bloemlezing Vanuit de lucht de eerste generatie dichters van de eenentwintigste eeuw . Hans Warren noemde hem een waarachtig poëtisch talent met nuchtere verzen. Zijn optredens kenmerken zich door ruzies, onzin, dwangbuizen en schuimbekken, soms wordt er ook daadwerkelijk een gedicht voorgedragen. Momenteel werkt Peter aan zijn debuutbundel Een nieuwe God .

Erik Jan Harmens won vorig jaar de landelijke Poetry Slam finale, ofwel de 'Grand City Slam'. Gedichten van zijn hand verschenen in de tijdschriften MillenniuM, Rottend Staal, Sampel en De Brakke Hond, alsmede in de bloemlezingen "Drugs - verslavende gedichten" en "Rock 'n' Roll - klinkende gedichten", beide samengesteld door Vrouwkje Tuinman en Ingmar Heytze (Uitgeverij 521, 2002). Nieuw werk werd opgenomen in de verzamelbundel/CD "Ooit", ter gelegenheid van de 2002 editie van het Wintertuin festival. In september 2003 verschijnt Harmens' debuutbundel "In menigten" bij uitgeverij Thomas Rap. Hubers, Sylvia begon op een dag gedichten te schrijven en is dat blijven doen. Haar inspiratie haalt ze uit arbeid, brood, liefde, geluk, groente, fruit, bier, honger, verdriet, vriendschap, dorst. Sinds 1987 leest ze poëzie voor aan het publiek. Haar gedichten werden opgenomen in diverse tijdschriften. Ze maakt deel uit van Damescollectief Nadorst (m/v), een collectief dat beoogt dichtkunst met andere disciplines samen te smeden. Uitgaven: Doodskreten worden graag gehoord, korte verhalen, LIFT 1988; Feestdagen in aantocht, prozagedicht, Leins Janema 1990; Eufrosyne, of morgen ook goed?, gedichten, Innocenti 1993; Herman, Fraises Hollandaises, zeer korte verhalen, Hinderickx & Winderickx 1995.

Annelieke van Mens is redactielid van Krakatau. In die hoedanigheid is zij de drijvende kracht achter het tijdschrift alsmede de passie voor het geschreven woord. Momenteel begeeft zij haar eerste schreden in het zuigende moeras van de poëzie. In de korte tijd dat zij nu gedichten schrijft heeft ze al drie schrijversnamen gehad, maar daar wil ze het verder niet meer over hebben.

Ayatollah Musa debuteerde bij Vassallucci met de bundel Taj Mahal. Werk van hem werd verder in de bloemlezing Vanuit de lucht gepubliceerd.

Benne van der Velde studeert dramaschrijven aan de Hogere school voor de Kunsten Utrecht. Hij is redactielid van het literaire tijdschrift Renaissance. Daarnaast is hij altijd bezig met projecten bedenken met het collectief Het Ongeboren Idee. Werk van hem kwam o.a. terecht in de bloemlezing Vanuit de lucht .

Pieter Vreugdenhil houdt zich het liefst bezig met het randgebeuren in de literatuur. Hij begon als columnist, maar waagt zich nu sinds een tijdje ook aan de poëzie met een natuurlijk gemak en een overweldigende flair.

Sjef Weller is geworteld in de rapcultuur. Met Liquid is hij, als gastrapper, veelvuldig op de Nederlandse poppodia te vinden. Daarnaast werkt hij momenteel keihard aan zijn eerste cd met zijn eigen hiphopformatie Element Vijf.

Datum: donderdag 30 januari 03

Aanvang: 16.00u

Locatie: Boekhandel Donner te Rotterdam

Entree: gratis

Noot van de redactie: wie fotomateriaal of meer informatie wil kan altijd contact opnemen met de redactie, zie hieronder.

Krakatau tijdschrift voor de breedspraak

Contactpersonen: Peter de Groot en Annelieke van Mens

T: 010 276 26 26

E: voorkrakatau@hotmail.com

U: www.geocities.com/tegenalles

Mocht u deze berichtgeving niet meer op prijs stellen, mail het dan naar dit adres en u zult uit ons mailbestand worden verwijderd.

Deel: ' Krakatau tijdens gedichtendag in Donner te Rotterdam '
Lees ook