Gemeente Rotterdam

Kredietvoorstel rollercentrum Doenkade

(24-7) Het College van B. en W. stelt voor om fl. 1 miljoen uit te geven voor het opwaarderen van de huidige wielerbaan aan de Doenkade tot Rollercentrum. Van dit Rollercentrum kunnen straks naast wielrenners ook wheelers, skeelers, skaters, rolskiërs en mountainbikers gebruik maken. De deelgemeente Overschie heeft al fl. 230.000,- voor de verbouwing toegezegd, terwijl de stichting R'GO (Rotterdamse belangenorganisatie voor gehandicapten) via sponsorbijdragen probeert de resterende fl. 210.000,- voor aanpassingen van de kantine en kleedruimtes bijeen te brengen.

De wieleraccommodatie aan de Doenkade bestaat uit een 1,5 km lang onoverdekt geasfalteerd wielerparkoers en wordt permanent verhuurd aan de Rotterdamse Wieler Combinatie Ahoy (RWC AHOY). Ook organiseert Leontien Zijlaard-Van Moorsel momenteel hier, samen met de gemeente, haar wielerclinics voor meisjes en is zij van plan om een wielerschool op de locatie te vestigen. Dankzij de verbouwing kunnen straks andere rollende sporten van het terrein gebruik gaan maken. Het clubgebouw zal geschikt worden gemaakt voor gehandicapten. Naast de aanleg een mountainbikeparcours zal de huidige baan een nieuwe asfaltlaag krijgen, wordt er nieuwe beplanting langs de kant aangebracht en zal het parkeerterrein door middel van lichten en hekken beter beveiligd worden. Het beheer en exploitatie van de accommodatie is op basis van een huurovereenkomst bij RWC Ahoy neergelegd. Zij zullen hierbij door het bureau Verenigingsondersteuning van de dienst Sport en Recreatie worden begeleid.

De gemeenteraad zal op 6 september het kredietvoorstel behandelen. De commissies VVSR en Financiën zijn op respectievelijk 6 juni en 25 juni met het voorstel akkoord gegaan

Zoekwoorden:

Deel: ' Kredietvoorstel rollercentrum Doenkade te Rotterdam '
Lees ook