Afzender: wandeling@kro.nl

Contactpersoon: Tom Dirks

KRO De Wandeling volgt in 39 etappes Pelgrimspad (LAW)

Datum: vanaf 7 september 2001

KRO De Wandeling over relaties, levenservaring en spiritualiteit: In 39 ontmoetingen van Amsterdam naar Maastricht.

Letterlijk en figuurlijk op pelgrimstocht en een afstand van ruim 450 kilometer overbruggen. KRO De Wandeling legt in 39 etappes het 'Pelgrimspad' af. Een Lange Afstand Wandelpad (LAW) van Amsterdam tot Visé, net over de Belgische grens bij Maastricht. Presentatrice Lucette Verboven gaat in het nieuwe seizoen op tocht en ontmoet onderweg 'gewone' mensen. Met hen gaat ze in gesprek over de levensvragen die iedere pelgrim voor de kiezen krijgt: wat is er met je gebeurd, waar sta je nu en wat gaat de toekomst brengen.

Bij pelgrimeren denk je aan het afleggen van routes naar Rome, Jeruzalem en Santiago, niet direct aan een tocht in Nederland. Toch kent ons land een echt Pelgrimspad. Lucette Verboven gaat een seizoen lang op pad en ontmoet verschillende mensen met wie ze een stuk van de route aflegt. Het zijn gewone mensen, geen bekende Nederlanders. Maar, constateert Lucette Verboven, 'op de een of andere manier lijken de gasten met wie ik elke week aan de wandel ga niet te passen in deze wereld'. "Deze mensen proberen tijd te vinden en op te houden met het hollen van hot naar her. Zij zijn bereid en soms gedwongen om eens stil staan bij de zin van het leven."

Onderweg zoekt ze naar de ziel van de mens achter het persoonlijke verhaal. Mensen die verder durven kijken, die geleerd hebben van het verleden en die, vaak ondanks alles, nog een horizon blijven zien en dus doorwandelen. Daarbij speelt de relatie met anderen vaak een grote rol. "Mijn gasten zijn open en eerlijk. Dat is wat anders dan de maatschappij die je dagelijks tegenkomt in de krant of op tv. Die schreeuwt leugen en geweld", zegt Verboven. "Er wordt gelukkig nog aan de wereld gewerkt. Er wordt nog gewandeld." In KRO De Wandeling iedere vrijdagmiddag het verslag van de pelgrimstocht van Lucette en van de ontmoetingen die ze heeft.

Uiteraard wordt de kijker tijdens de uitzending ook een blik op het Pelgrimspad gegund. Want aansluitend aan het verslag de pelgrimstocht van Lucette belicht Herman Post de bijzondere en historische plekken van de etappe. Op een poëtische en fotografische manier legt KRO De Wandeling zo de 450 kilometer dwars door Nederland af.

Vanaf 7 september iedere vrijdag 16.30 uur, Nederland 1. Iedere aansluitende zondag om 09.30 uur herhaling.

KRO De Wandeling
Programma over waar mensen staan in het leven.

KRO

Postbus 23000

1202 EA

Hilversum

Telefoon: 035 671 35 27

Deel: ' KRO De Wandeling volgt in 39 etappes Pelgrimspad '
Lees ook