KRO De Wandeling: zorg voor gehandicapte dochter

Datum: 10 september 1999

Bianca Verschuren: leven als moeder van gehandicapt kind.

Bianca Verschuren werd 22 jaar geleden moeder van dochter Kim. De geboorte verliep voorspoedig en niets wees op een handicap. Maar toen de verpleegkundige het kind op de buik wilde leggen, aarzelde ze en nam het kind weg. Kim had een open rug en zou ernstig gehandicapt blijven. "Er was voorspeld dat ze nooit zou kunnen lopen, zoals bijvoorbeeld ook werd getwijfeld aan haar levensvatbaarheid. Maar toen ze vier jaar was en beugeltjes om had, hees ze zich aan een wagentje omhoog en zette haar eerste stappen…"

In KRO De Wandeling praat Maritte Braspenning met de juriste over haar moederschap, de moeilijkheden en de vreugdes van het leven met een gehandicapte dochter. Kim werkt nu als schoonheidsspecialiste in Amsterdam. Bianca Verschuren is 50 jaar en mag weer meer aan haarzelf denken. "Het leven met Kim heeft veel invloed op mijn leven gehad. Ik was gewend aan feesten en vrijheid. Maar door de geboorte van Kim en de jaren daarna ben ik me bewust geworden dat het leven eigenlijk om heel andere dingen gaat…"


- KRO De Wandeling, vrijdag 10 september 16.30 uur, Nederland 1.

In KRO De Wandeling gaat presentator Maritte Braspenning iedere vrijdagmiddag op zoek naar inspirerende verhalen van mensen met levenservaring. Een natuurlijk gesprek in een eerlijk decor. Daarnaast bezoekt Herman Post in elke uitzending een onverwacht stukje Nederland en leidt de kijker rond in een mooi wandelgebied van Staatsbosbeheer.

Organisatie: KRO De Wandeling

adres: Postbus 23000

postcode: 1202 EA

woonplaats: Hilversum

Telefoon: 035 671 35 27

E-mail: wandeling@kro.nl

Deel: ' KRO De Wandeling zorg voor gehandicapte dochter '
Lees ook