KRO De Wandeling: zuster Keesen tegen vrouwenhandel

Datum: 17 spetember 99

Zuster Keesen als strijder tegen het kwaad.

Ze zit midden in het inmiddels wereldwijde spinnenweb van de Werkgroep Religieuzen tegen Vrouwenhandel, die zich grotendeels richt op preventie. Voorkomen dat vrouwen in de prostitutie en de handel terechtkomen.

In KRO De Wandeling vertelt zuster Michel Keesen over de Werkgroep, die zij in 1990 oprichtte. Met hart en ziel zet ze zich in tegen het wereldwijde verhandelen van vrouwen. Maar ze heeft meer gedaan. In 1986 neemt ze, samen met anderen, het initiatief tot een opvanghuis voor zwervende kinderen in Haarlem. In De Terp werkt ze vier jaar. Ondanks haar zwakke gezondheid. Toeval? Nee, want als Anna Keesen in 1954 intreedt bij de zusters van Onze Lieve Vrouw van Amersfoort kiest ze de kloosternaam Michel, als afgeleide van de aartsengel Michaël: strijder tegen het kwaad, opkomen voor het goede.


- KRO De Wandeling, vrijdag 17 september 16.30 uur, Nederland 1.

In KRO De Wandeling gaat presentator Maritte Braspenning iedere vrijdagmiddag op zoek naar inspirerende verhalen van mensen met levenservaring. Een natuurlijk gesprek in een eerlijk decor. Daarnaast bezoekt Herman Post in elke uitzending een onverwacht stukje Nederland en leidt de kijker rond in een mooi wandelgebied van Staatsbosbeheer.

Organisatie: KRO De Wandeling

adres: postbus 23000

postcode: 1202 EA

woonplaats: Hilversum

Telefoon: 035 671 35 27

email: wandeling@kro.nl

Deel: ' KRO De Wandeling zuster Keesen tegen vrouwenhandel '
Lees ook