Accell Group

PERSBERICHT

Kronan naar Accell Group

Heerenveen, 21 maart 2003 - Accell Group maakt bekend dat zij de activiteiten van het merk Kronan heeft overgenomen voor de Benelux en Duitsland. Kronan levert unieke, eigentijdse fietsen en accessoires en verkoopt deze succesvol via internet en de vakhandel.

Kronan werd in Nederland geïntroduceerd in 1999. Het eigentijdse Kronan product, wat voortkomt uit een design en constructie van meer dan 60 jaar geleden, werd in korte tijd via intensieve marketing en veel (vrije) publiciteit zeer bekend in Nederland. Ook de afwijkende manier van verkopen via internet trok veel nieuwe klanten. Sinds 2002 wordt Kronan ook via de vakhandel verkocht.

Samen met Accell Group krijgt Kronan de mogelijkheid tot verdere expansie, niet alleen in Nederland, ook in België en Duitsland. Kronan kan hierbij profiteren van de schaalvoordelen en de knowhow op het gebied van productie, logistiek, research & development en marketing & sales van Accell Group, met behoud van het unieke karakter. Kronan, en haar belangrijkste medewerkers blijven gevestigd op dezelfde locatie in Amsterdam. Nabij het Leidscheplein kunnen de klanten het product in de speciale showroom zien en testen.

René Takens, CEO van Accell Group: "Voor ons is Kronan een mooi complementair merk in de portefeuille. De positionering en doelgroep van Kronan zijn uniek. De afgelopen jaren heeft het merk zich op de Nederlandse markt bewezen. Kronan is erin geslaagd succesvol fietsen te verkopen via het internet. Ik verwacht ook een succesvolle introductie van het merk in Duitsland, een land waar dit eigentijdse product en de nieuwe manier van verkopen ook zal aanspreken."

Het Zweedse Kronan, eigenaar van het merk, brengt Kronan fietsen en accessoires in de overige landen op de markt.

/ / / / /

Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een Europese groep van ondernemingen actief in het ontwerpen, de productie, marketing en verkoop van fietsen en fietsaccessoires. Verkoop van fietsen met de merken Batavus, Be One, Hercules, Koga-Miyata, Kronan, Lapierre, Loekie, Mercier, Sparta, Staiger en Winora vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel. Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Hongarije. Verkoop van de fietsen en fietsaccessoires vindt plaats in Nederland, Duitsland, Frankrijk, en overige landen zoals België, Oostenrijk, Denemarken en Zwitserland. Accell Group is in omzet de tweede fietsgroep van Europa.

De aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiële markt van Euronext Amsterdam. De aandelen zijn opgenomen in het Next Prime segment van Euronext en kunnen door een door Accell Group aangestelde liquidity provider permanent verhandeld worden.

Voor nadere informatie:
Accell Group N.V.
René Takens, Voorzitter van de Directie, tel.: 0513-638701 Website: www.accell-group.com


---- --

Deel: ' Kronan naar Accell Group '
Lees ook