PERSINFORMATIE KROON RACING

Kroon Racing stopt met Renault Sport Clio Trophy

Zandvoort, 5 september 1999 Vandaag wordt op Circuit Park Zandvoort een wedstrijd verreden voor de Renault Sport Clio Trophy. Onder de deelnemers Kroon Racing coureur Phil Bastiaans. Het is één van de laatste races die Kroon Racing in deze serie rijdt. Het raceteam van Olav Mol en Evert Kroon trekt zich uit onvrede over de organisatoren van de Clio Trophy terug uit dit kampioenschap.

Kroon Racing is teleurgesteld in de wedstrijdleiding van de Europese raceklasse. Het Nederlandse raceteam is van mening dat de organisatie de reglementen te willekeurig hanteert. Olav Mol, mede-eigenaar van Kroon Racing: "We zijn het zat. De organisatoren van de Clio Trophy maken zichzelf vaak belachelijk. Ze verschuilen zich achter door henzelf opgestelde reglementen, om zo bepaalde rijders te bevoordelen. Dat bleek bijvoorbeeld in Duitsland. Daar werd de Fransman Jerome Policand beroofd van zijn snelste trainingstijd. Samen met een aantal anderen, waaronder Phil Bastiaans, werd hij gediskwalificeerd omdat hij zou zijn doorgereden tijdens een Code Rood. Volstrekte onzin. Maar door deze truc kon de Duitser Druckenmuller vanaf pole position vertrekken. Ook op Zandvoort waren er plannen om bepaalde rijders te bevoordelen. Die plannen zijn gelukkig niet doorgegaan."

Op weg naar 2000
Kroon Racing is van mening dat de rommelige organisatie en de onduidelijke regelgeving het niet mogelijk maken op een sportieve, professionele en commercieel goede wijze deel te nemen aan de Renault Sport Clio Trophy. Mol: "Er zal wel gezegd worden dat wij ons terugtrekken omdat de resultaten niet zo goed zijn als gehoopt maar dat is niet het geval. Wij hebben gewoon genoeg van de willekeur van de organisatoren. Wij stoppen met de Renault Sport Clio Trophy. De auto's zijn te koop. Wij beraden ons op de toekomst en kijken daarbij onder andere naar het Libertel DTCC."

Deel: ' Kroon Racing stopt met Renault Sport Clio Trophy '
Lees ook