Omroep RKK


KRUISPUNT

Zondag, rond 22.13 uur, Nederland 1

Zondag 12 mei 2002

Kruispunt over de verweesde samenleving na Fortuyn

Columniste Dorien Pessers, bisschop Tiny Muskens, professor Bob Smalhout en oud-premier Dries van Agt praten over de verweesde samenleving na Fortuyn. Als grote groepen niet meer gebonden worden door een ideologie of door sociale verbanden: wie houdt dan mensen bij elkaar en wat geeft dan nog moraliteit aan de samenleving? Die vraag staat centraal in Kruispunt dat voor deze gelegenheid uit het Rotterdamse IJsselmonde komt, de wijk waar Fortuyn bij de raadsverkiezingen de meeste stemmen haalde.

Zondag 5 mei 2002

Kruispunt over moeder worden na je 40e

Verdrievoudigd is het aantal sinds 1980. In totaal gaat het nu om 4000 vrouwen die na hun 40e zwanger worden. Kruispunt portretteert deze 40-plus moeders: vrouwen die van hun nieuwe partner toch nog een kind willen, vrouwen die lang getwijfeld hebben over het moederschap, vrouwen ook die eerst de voorkeur gaven aan hun carriere of vrouwen die het overkomen is. Hun verhalen over voor- en nadelen van het moederschap na je 40e staan centraal in Kruispunt.

Daarnaast worden Jan Marijnissen en Ad Melkert langs de levensbeschouwelijke meetlat gelegd.

Presentatie: Leo Fijen

Wilt u reageren op de uitzending dan kunt u schrijven naar:

Redactie Kruispunt
postbus 23000
1202 EA
Hilversum
of: kruispunt@kro.nl

RKK/KRO's Kruispunt is een wekelijks programma met nieuws en achtergronden uit kerk en samenleving, gemaakt vanuit katholiek perspectief. Kruispunt is daarbij altijd op zoek naar het persoonlijke verhaal van mensen die in hun functie of levensgeschiedenis betrokken zijn bij het nieuws en daarover praten vanuit hun gelovige inspiratie. Kruispunt neemt in vorm en inhoud de tijd voor dat verhaal, kiest dus voor verdieping en brengt vaak niet meer dan een of twee onderwerpen per uitzending. Kruispunt zoekt dit avontuur niet alleen maar in het binnenland, maar ook in het buitenland en laat daarmee zien dat katholieken een wereldwijd engagement hebben. Kruispunt heeft het volgende motto: dichtbij de ander, dichtbij de gemeenschap.

Teletekstpagina 233: servicepagina van Kruispunt TV

Deel: ' Kruispunt over de verweesde samenleving na Fortuyn '
Lees ook