KSI INTERNATIONAL

KSI en Roccade sluiten strategische overeenkomst

KSI en Roccade sluiten strategische overeenkomst

Persbericht

IJsselstein, 15 januari 1999

KSI International en Roccade Civility sluiten strategische overeenkomst

Automatiseerder KSI International NV, recentelijk genoteerd aan de NMAX, en Roccade Civility BV hebben op donderdag 14 januari een strategische overeenkomst gesloten. Dankzij deze samenwerking kunnen dit jaar 240 Nederlandse gemeenten en waterschappen werken met alle gangbare elektronisch bankier-formaten.

De samenwerking tussen de beide ICT-dienstverleners houdt de integratie in van het elektronisch bankieren product EB-koppeling van KSI en de Globit-Betalingsverkeermodule van Civility. Deze aangeboden productcombinatie is millennium bestendig en geschikt voor het verwerken van euro's. Het softwarepakket EB (Elektronisch Bankieren) Koppeling zorgt voor de koppeling tussen financiële administraties en door banken gehanteerde systemen voor elektronisch bankieren.

Roccade Civility is als marktleider in de branche voor lokale overheden een aantrekkelijke partner voor KSI. Dirk Moree, productmanager van Civility, onderschrijft dit. 'De samenwerking tussen beide partijen is van strategisch belang. We zien ook mogelijkheden voor de koppeling aan andere Civility software', aldus Moree. De EB productenreeks is Windows georiënteerde standaardsoftware applicaties die door KSI zelf ontwikkeld zijn. De EB reeks wordt al veelvuldig gekoppeld aan bestaande financiële applicaties zoals die van Oracle, SAP, Baan, Roccade Industrious en SSA.

Profiel KSI International NV
KSI is een innovatieve Informatie en Communicatie Technologie (ICT) onderneming die zich bezighoudt met de ontwikkeling en verkoop van specialistische producten en diensten. Voorbeelden hiervan zijn de producten voor EB en de Computer Based Trainingen voor de Microsoft applicaties. Kernactiviteiten zijn onder meer de ontwikkeling en verkoop van standaard softwarepakketten, gebruikersondersteunende middelen bij de implementatie van ICT-oplossingen en detachering van automatiseringsspecialisten. De systemen die KSI ontwikkelt zijn vaak bedoeld voor grote groepen eindgebruikers. Met deze specialistische producten en diensten kan KSI haar klanten een totaalpakket aan ICT diensten leveren.

Sinds haar oprichting in 1986 heeft KSI een sterke klantenbasis opgebouwd van middelgrote en grote ondernemingen uit voornamelijk de banken-, verzekerings-, telecommunicatie-, en logistieke sector. Tezamen met de in september 1998 overgenomen ITé Groep telt KSI medio januari 1999 ongeveer 450 medewerkers, die verspreid over de dertien regionale vestigingen in de Benelux hun relaties op maat bedienen. Vanaf 4 december 1998 staat KSI International genoteerd aan de Nieuwe Markt van de Amsterdam Exchanges.

Profiel Roccade Civility BV
Roccade Civility BV is marktleider op het gebied van software en ICT-ondersteuning voor gemeenten en waterschappen. Ruim 800 medewerkers zetten zich hier dagelijks voor in. Vanuit vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Amersfoort en 's-Hertogenbosch verzorgt Civility de ontwikkeling, de implementatie en het beheer van informatietechnologie. Rondom al deze activiteiten biedt Civility een uitgebreid pakket van diensten, variërend van advies tot opleidingen. Civility is onderdeel van de Roccade Informaticagroep dat in totaal 4500 medewerkers telt. De Roccade Informaticagroep is ICT-dienstverlener voor kennis-intensieve organisaties in diverse sectoren.

Voor nadere informatie:
KSI International NV
De heer T.Rijken, algemeen directeur
Telefoon: 030 68 88244
Fax: 030 68 88671

Deel: ' KSI en Roccade sluiten strategische overeenkomst '
Lees ook