KSI INTERNATIONAL

https://www.ksi.nl

KSI International Neemt Screen Consultancy Over

KSI International Neemt Screen Consultancy Over

IJsselstein, 1 februari 1999

Automatiseerder KSI International NV neemt Screen Consultancy BV uit 's-Hertogenbosch over. Met de aandeelhouders van het internationaal opererende consultancybureau Screen is vandaag een intentieverklaring getekend voor de overname van 100 van de aandelen. KSI financiert de acquisitie uit een deel van de opbrengst van de beursnotering aan de Nieuwe Markt van de Amsterdam Exchanges in december 1998.

Screen opereert net als KSI op specialistische niche markten. Het bedrijf adviseert professionele beleggers over de alternatieve systeemoplossingen voor de inrichting van dealing rooms en beleggingsafdelingen. Cliënten zijn grote en middelgrote (inter-)nationale banken, commissionairs, vermogensbeheerders en pensioenfondsen. De door Screen ontwikkelde service InfoMatch registreert en beheert de kosten die financiële instellingen maken voor hun informatiesystemen. De directies van KSI en Screen verwachten de overname nog dit kwartaal af te ronden. Screen zal net als de in september 1998 overgenomen ITé Groep een business unit van KSI worden.

Met de overname verstevigt KSI haar positie op de markt van financiële instellingen. De beide organisaties rekenen in Nederland dezelfde grote banken tot hun klantenkring, zoals Rabobank, ABN Amro, ING/Postbank en Generale Bank Nederland. De synergie tussen beide specialistische ICT-ondernemingen maakt een completere dienstverlening mogelijk. Screen kan behalve het geven van adviezen nu ook de daadwerkelijke implementatie ervan op zich nemen, door de ICT-professionals van KSI in te zetten. KSI verwacht dat de overname bijdraagt aan de groei en de winst per aandeel over 1999.

Profiel Screen
Sinds haar oprichting in 1988 levert Screen wereldwijd toonaangevende consultancy voor dealing rooms en investment management afdelingen. Expertisegebieden van Screen zijn koersinformatiesystemen zoals Reuters, Bloomberg, Bridge Telerate, Telekurs, platformen, nieuwsleveranciers en systemen op het gebied van beleggingsresearch, portfolio management, treasury en risk management. Verder is Screen verantwoordelijk voor de zogenaamde Treasury en Securities Markets Events die zij in een aantal Europese steden organiseert. Het bedrijf telt 35 medewerkers en heeft naast het hoofdkantoor in 's-Hertogenbosch vestigingen in het Verenigd Koninkrijk (Londen, Edinburg) en Zwitserland (Lugano, Zurich). De cliënten bevinden zich in geheel Europa, Noord-Amerika en Afrika.

Profiel KSI International NV
KSI is een innovatieve Informatie en Communicatie Technologie (ICT) onderneming die zich bezighoudt met de ontwikkeling en verkoop van specialistische producten en diensten. Voorbeelden hiervan zijn de producten voor Elektronisch Bankieren en de Computer Based Trainingen voor de Microsoft applicaties. Kernactiviteiten zijn onder meer de ontwikkeling en verkoop van standaard softwarepakketten, gebruikersondersteunende middelen bij de implementatie van ICT-oplossingen en detachering van automatiseringsspecialisten. KSI richt zich met de door haar ontwikkelde systemen op grote groepen eindgebruikers. Met deze specialistische producten en diensten kan KSI haar klanten een totaalpakket aan ICT diensten leveren.

Sinds haar oprichting in 1986 heeft KSI een sterke klantenbasis opgebouwd van middelgrote en grote ondernemingen uit voornamelijk de banken-, verzekerings-, telecommunicatie-, en logistieke sector. Tezamen met de in september 1998 overgenomen ITé Groep telt KSI eind januari 1999 ongeveer 450 medewerkers, die verspreid over de dertien regionale vestigingen in de Benelux hun relaties op maat bedienen. Vanaf 4 december 1998 staat KSI International genoteerd aan de Nieuwe Markt van de Amsterdam Exchanges.

Voor nadere informatie:
KSI International NV
De heer T.Rijken, algemeen directeur
Telefoon: 030 68 88244
Fax: 030 68 88671


01 feb 99 14:10

Deel: ' KSI International neemt Screen Consultancy over '
Lees ook