KSI INTERNATIONAL

https://www.ksi.nl

KSI International tevreden over laatste kwartaal 1999

P E R S B E R I C H T

IJsselstein, 28 februari 2000

KSI INTERNATIONAL TEVREDEN OVER LAATSTE KWARTAAL, WINSTVERWACHTING

OVER GEHEEL 1999 BLIJFT GEHANDHAAFD

ICT-onderneming KSI International heeft een bevredigend laatste kwartaal 1999 achter de rug. De Raad van Bestuur van KSI verwacht dat de doelstelling om een winstgroei van ongeveer 50% over geheel 1999 te realiseren, zal worden gehaald. De omzet is in 1999 ongeveer 80% toegenomen.

Een belangrijke bijdrage aan het resultaat van het laatste kwartaal werd gerealiseerd door de bedrijfsonderdelen ICT Experts & Consultancy en de ITé-Groep. Een groot migratietraject dat wordt uitgevoerd voor KPN Telecom gaf een belangrijke impuls aan de resultaten in het laatste kwartaal. Mede daardoor hebben incidentele tegenvallers veroorzaakt door de millenniumproblematiek slechts een beperkte invloed gehad. KSI.s Raad van Bestuur is dan ook verheugd dat de preferred supplier overeenkomst met KPN recentelijk is verlengd tot eind 2001.

Ook de e-business activiteiten groeiden sterk, o.a. dankzij de samenwerking met het Amerikaanse Tantau op het gebied van Internet bankieren. Deze samenwerking wordt binnenkort uitgebreid met nieuwe Internetactiviteiten.
In opdracht van de Europese Commissie is KSI in het laatste kwartaal gestart met de ontwikkeling van een Web Based Training waarmee uiteindelijk circa 22.000 medewerkers zullen worden opgeleid voor het gebruik van het e-mail programma Outlook.

Ingegeven door de groei van de onderneming heeft KSI haar organisatie en strategie aangepast. Besloten is om de activiteiten te focussen op drie primaire doelmarkten: de financiële sector, de telecommunicatiesector en de overheid. E-business activiteiten zullen een nog belangrijker positie
krijgen binnen KSI.s totaalaanbod van producten en diensten. De activiteiten van het bedrijfsonderdeel Logistic Business Solutions (LBS) passen niet langer in de gewijzigde strategie. De al eerder aangekondigde verzelfstandiging van LBS zal binnenkort worden afgerond.

Het herstructureringsplan dat halverwege vorig jaar is ingezet binnen de Belgische vestiging van KSI verloopt volgens plan en heeft een positieve uitwerking. Waar de eerste drie kwartalen nog verliezen lieten zien, is het laatste kwartaal met een break-even resultaat afgesloten. Voor grote klanten worden projecten uitgevoerd rondom het product Intelligent Planner. Besloten is om de Belgische vestiging door schaalvergroting te versterken. De onderhandelingen met betrekking tot de overname van het Belgische Tree Associates bevinden zich in een afrondende fase.

Profiel KSI International
KSI International N.V. is een vooruitstrevende en toonaangevende ICT-onderneming. Circa 750 medewerkers verlenen diensten en ontwikkelen software gericht op elektronisch werken, zakendoen en leren. De activiteiten zijn verdeeld over diverse vestigingen en business units en worden op verschillende niveaus uitgevoerd: van operationele ondersteuning tot business consultancy.

KSI werkt voornamelijk voor middelgrote en grote ondernemingen in de financiële sector, in de telecommunicatiesector en voor de overheid. De aanpak is vaak innovatief, maar altijd praktisch en gericht op verbetering van de zakelijke resultaten van de opdrachtgever. KSI streeft er naar haar klanten een totaalpakket aan ICT-diensten te leveren en voortdurend van de meest geëigende ICT-oplossingen te voorzien.

In aansluiting op genoemde dienstverlening ontwikkelt KSI specialistische, innovatieve en unieke ICT-toepassingen. Voorbeelden hiervan zijn producten voor Elektronisch Bankieren en e-Business, Computer en Internet Based Trainingen en het registratie- en kostenbeheersingssysteem InfoMatch dat ontwikkeld is voor de beleggingswereld.

Naast de zeventien regionale vestigingen in de Benelux, heeft KSI één vestiging in het Verenigd Koninkrijk en twee in Zwitserland.

KSI is opgericht in 1986 en sinds 4 december 1998 genoteerd aan de Nieuwe Markt van de Amsterdam Exchanges (NMAX).


----------------------------------------------------------------

Voor nadere informatie:
KSI International N.V.
Toon Rijken, CEO
Telefoon: 030 688 8244
Fax: 030 688 8671
www.ksi.nl

28 feb 00 11:44

Deel: ' KSI International tevreden over laatste kwartaal 1999 '
Lees ook