expostbus51


KSI INTERNATIONAL

KSI strategische overeenkomst met Oracle

IJsselstein, 29 maart 1999

KSI INTERNATIONAL SLUIT STRATEGISCHE OVEREENKOMST MET ORACLE

KSI International N.V. en Oracle Nederland B.V. hebben vandaag een strategische alliantie gesloten in de vorm van het .Oracle Partner Program (OPP)..
KSI en Oracle gaan samenwerken om de .added value. voor hun relaties te vergroten.

Volgens Toon Rijken, algemeen directeur KSI, speelt deze strategische alliantie in op vragen uit de markt. .Steeds meer relaties van KSI maken gebruik van de technologie die Oracle op de markt brengt. Dit betekent dat er een toenemende behoefte is aan het samenvoegen van Oracle expertise en specialistische branchekennis. Door deze samenwerking worden krachten en kennis van beide bedrijven gebundeld. Tevens kunnen wij door deze samenwerking de reeds bij KSI aanwezige Oracle-expertise verder uitbouwen..

Bredere service
Algemeen directeur van Oracle, Nico van de Ven, stelt dat de samenwerking Oracle toegevoegde waarde brengt. .Veel bedrijven in de financiële sector en in de telecombranche die diensten en producten bij KSI afnemen gebruiken al Oracle technologie en breiden dit uit. Naast het leveren van onze producten kunnen wij nu dankzij de samenwerking met KSI een nog bredere service bieden met name in de implementatie en het beheer van onze technologie..

Samenwerking KSI en Oracle
De reeds opgestarte samenwerking tussen de automatiseerders is veelzijdig. De logistieke consultants van KSI gaan hun relaties ondersteunen met het implementeren van Oracle technologie. In samenwerking met de Internet consultants van KSI worden onder andere dynamische e-commerce oplossingen ontwikkeld waarbij gebruikersvriendelijkheid en een adequate aansluiting op bestaande back-office systemen centraal staan. Verder zijn zowel Oracle als de educatieve consultants van KSI actief op het gebied van digitaal kennismanagement. KSI is met name gespecialiseerd in de ontwikkeling en implementatie van interactieve, multimediale leer- en toetsomgevingen.

Electronisch bankieren
De strategische alliantie vloeit voort uit de bestaande relatie tussen KSI en Oracle.
KSI koppelt in haar Elektronisch Bankieren productenreeks al vanaf
1996 de financiële applicatie Oracle Financials aan alle in Nederland in gebruik zijnde Elektronische Bankierformaten. Circa 75 van de Nederlandse gebruikers van Oracle Applications maken reeds gebruik van de Elektronisch Bankieren productenreeks van KSI.

Profiel Oracle Corporation
Oracle Corporation is .s werelds grootste leverancier van software voor informatiemanagement en is, met een jaarlijkse omzet van meer dan $ 8,3 miljard, de op één na grootste softwareorganisatie ter wereld. Oracle levert ERP-applicaties, databases, applicatieservers, tools en Business Intelligence-producten met de daaraan gerelateerde consultancy, opleidingen en support services. Oracle heeft vestigingen over de gehele wereld, in meer dan 145 landen. Vanuit haar kantoor in De Meern bedient Oracle met ruim 1000 medewerkers de Nederlandse markt. Informatie over Oracle is te vinden op www.oracle.com.

Profiel KSI International N.V.
KSI International beschikt over ICT-consultants op operationeel, midden- en hoger niveau. De diensten van deze professionals worden zowel in de vorm van consultancy als op projectbasis aangeboden. Daarnaast ontwikkelt KSI specialistische, innovatieve en unieke automatiseringstoepassingen. Voorbeelden hiervan zijn de producten voor Elektronisch Bankieren, logistieke oplossingen en de Computer Based Trainingen voor de Microsoft applicaties. KSI richt zich met de door haar ontwikkelde systemen op relaties met grote groepen eindgebruikers. Met deze specialistische producten en diensten kan KSI haar klanten een totaalpakket aan ICT-diensten leveren.

Sinds haar oprichting in 1986 heeft KSI een sterke klantenbasis opgebouwd van middelgrote en grote ondernemingen uit voornamelijk de banken-, verzekerings-, telecommunicatie-, en logistieke sector. Samen met de ITé Groep en Screen Consultants telt KSI eind maart 1999 ongeveer 500 medewerkers, verspreid over de veertien regionale vestigingen in de Benelux, twee in het Verenigd Koninkrijk en twee in Zwitserland. Vanaf 4 december 1998 staat KSI International genoteerd aan de Nieuwe Markt van de Amsterdam Exchanges. KSI International N.V. heeft in 1998 een nettowinst (na belasting) gerealiseerd van NLG 3,5 miljoen (1997: NLG 0,9 miljoen), een stijging van 281. De omzet steeg van NLG 20,9 miljoen in 1997 tot NLG 47,7 miljoen in 1998, een stijging van 128.

Voor nadere informatie:
KSI International N.V.
De heer T. Rijken, Algemeen Directeur
Telefoon: (030) 688 82 44
Fax: (030) 686 87 80

Deel: ' KSI sluit strategische overeenkomst met Oracle '




Lees ook