Katholieke Universiteit Nijmegen

KU Nijmegen tekent nieuw driejarig contract met Priority Telecom

De Katholieke Universiteit Nijmegen (KUN) en Priority Telecom hebben 5 maart bekend gemaakt dat zij overeenstemming hebben bereikt over het verlengen van het contract voor een speciaal, gecombineerd glasvezel /coaxbreedbandnetwerk om werknemers en studenten van de universiteit en het Medisch Centrum snelle dataverbindingen te bieden.

Door het nieuwe contract kunnen de Universiteit van Nijmegen en het Universitair Medisch Centrum (UMC) ruim 1500 werknemers en studenten de mogelijkheid blijven bieden om tegen lage, vaste kosten thuis snelle toegang tot alle universitaire voorzieningen te krijgen. De dienst wordt onder de naam Interkabel@KUN aangeboden via de fijnmazige glasvezel- en coaxnetwerken van Priority Telecom.

Sinds 1998 wordt Interkabel@KUN als breedbandtoegangsdienst via het Universitair Centrum voor Informatievoorziening (UCI) aangeboden aan alle werknemers en studenten van de universiteit en het Universitair Medisch Centrum. Ruim 1500 gebruikers zijn op dit moment op deze dienst aangesloten. Priority Telecom heeft samen met het UCI een unieke gegevensnetwerkoplossing ontwikkeld, waarbij gebruik wordt gemaakt van de geavanceerde mogelijkheden van de InterLAN- en Ethernet Leased Line-diensten van Priority.

De nauwe samenwerking tussen UCI en Priority Telecom heeft ertoe geleid dat Interkabel@KUN een geavanceerde en betrouwbare dienst is. Na een succesvolle, vier jaar durende relatie hebben UCI en Priority Telecom de dienst onlangs geëvalueerd en hebben zij besloten het contract voor drie jaar te verlengen. Dankzij de toepassing van rendabele breedbandkabeltoegang blijft de prijs-prestatieverhouding van Interkabel@KUN aanmerkelijk concurrerender dan die van andere toegangstechnologieën (zoals ADSL en ISDN).

Wopke Veenstra, directeur van het UCI: "Het is van strategisch belang dat onze studenten thuis via snelle verbindingen en op een geavanceerde manier toegang hebben tot alle universitaire voorzieningen en internet. Internet is binnen onderwijsinstellingen een hulpmiddel voor het volgen van onderwijs, het geven van onderwijs én het doen van onderzoek."

"We zijn zeer verheugd dat de Katholieke Universiteit Nijmegen ervoor heeft gekozen om haar succesvolle relatie met Priority Telecom voort te zetten. De unieke mogelijkheden en het serviceniveau van de infrastructuur van het gecombineerde glasvezel /coaxnetwerk Interkabel@KUN voorziet op unieke wijze in de behoeften van de onderwijssector. In deze sector loopt de KUN voorop in het uitdragen van de voordelen van deze technologie, waarmee het intranet- en internetgebruik van studenten en de faculteit wordt geoptimaliseerd en zo op een rendabele manier de groeiende onderwijs- en beheerdoelstellingen worden verwezenlijkt voor een geografisch divers klantenbestand van ruim 1500 gebruikers", aldus David Chadwick, Chief Executive Officer van Priority Telecom.
5-3-2003

Deel: ' KU Nijmegen tekent nieuw driejarig contract met Priority Telecom '
Lees ook