Ingezonden persbericht


KUB in het teken van de week van het Studeren in het

BuitenlandCourier New

Toch niet xenofobisch geworden?

Op 3 oktober begint de landelijke Wilwegcampagne over Studeren in het buitenland. Ook de Katholieke Universiteit Brabant organiseert veel activiteiten in dit kader. Zoveel activiteiten dat eigenlijk gesproken moet worden over een Maand van het Studeren in het Buitenland.

De KUB stimuleert studenten om een deel van de opleiding in het buitenland te genieten. Dat kan door een semester vakken te volgen aan een instelling waarmee wordt samengewerkt of door studenten te ondersteunen bij het volgen van de (verplichte) stage in het buitenland. De recente gebeurtenissen in de USA geven aan dat begrip voor andere culturen van grote waarde is. Een studie-verblijf in het buitenland is een uitstekende manier om onder te dompelen in een ander cultuur.

De KUB heeft in het kader van deze week een foto- en verhalen wedstrijd georganiseerd met als thema 'Culture shock'. Studenten die vorig jaar in het buitenland zijn geweest kunnen deelnemen en zo kans maken op een prijs van 500 gulden voor de beste inzending. De drie beste inzendingen in beide categorieën worden in Univers van 11 oktober gepubliceerd. De uitreiking van de prijs vindt plaats op donderdag 4 oktober om 14.00 uur in YZ2 voorafgaand aan de algemene voorlichting voor studenten over studeren in het buitenland.

Deel: ' KUB in het teken van studeren in het buitenland '
Lees ook