Katholieke Universiteit Brabant

KUB-wetenschappers winnen prestigieuze 'Best Paper Award'

Prof. dr. Harry Barkema en dr. Freek Vermeulen, verbonden aan het departement Organisatie en Strategie van de economische faculteit van de Katholieke Universiteit Brabant, hebben in Chicago de 'Best Paper Award' gewonnen. Deze Award wordt toegekend door de Academy of Management voor het beste artikel van 1998 in de Acadamy of Management Journal. Dit is het meest toonaangevende blad ter wereld op het gebied van organisatie en management.

De Academy of Management is de Amerikaanse organisatie van wetenschappers op het gebied van organisatie en management. De Academy telt meer dan achtduizend leden uit de Verenigde Staten, maar ook uit Europa en Azië.

Het artikel van de twee wetenschappers van de KUB heeft als titel 'International expansion through start-up or acquisition: a learning perspective', en handelt over organisaties met expansieplannen in het buitenland. Ondernemingen kunnen expanderen door zelf een nieuwe organisatie te starten in het buitenland of door het overnemen van een bestaande buitenlandse onderneming. In het artikel wordt ingegaan op de factoren die van belang zijn voor deze keuze, namelijk de buitenlandse ervaring en de diversiteit van het productenpakket van de onderneming.

Deel: ' KUB-wetenschappers winnen prestigieuze 'Best Paper Award' '
Lees ook