Kuiken N.V.: goede resultaten in 2012, investering in groei


EMMELOORD, 20130308 -- Kuiken Groep, de full service distributeur in de Benelux van zware grondverzetmachines, kranen, container handling equipment en wegenbouwmachines, heeft 2012 met positieve resultaten afgesloten. Kuiken behaalde een omzet van € 182 miljoen en een bedrijfsresultaat van ruim € 10 miljoen, waarmee de onderneming haar financiële positie verder versterkte.

In het afgelopen jaar investeerde Kuiken wederom in de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Zo werd een succesvolle start gemaakt met de nieuwe havenactiviteiten ten behoeve van containeroverslag, met machines van de A-merken Terex en MAFI eneen nieuwe vestigingbij de Tweede Maasvlakte. Tevens versterkte Kuiken zijn servicenetwerk en werd de verhuurvloot vernieuwd. Daarnaast werd het segment wegenbouw uitgebreid met meerdere nieuwe typenVolvo machines, een verhuurvloot en deskundige medewerkers, ten behoeve van bedrijven die actief zijn in deaanleg en onderhoud van wegen.

Voor 2013 staan wederom nieuwe activiteiten op het programma, zowel in de ontwikkeling van de marktactiviteiten als de verdere professionalisering van de organisatie. Zo werd recent gestart met het nieuwe verhuurconcept ‘Short Rental’, waarmee Kuiken inspeelt op de behoefte van klanten aan korte termijn en projectmatige verhuur van machines. Tevens biedt Kuiken seizoensfinancieringen aan, waarmee klanten hun machinekosten kunnen laten mee-ademen met de bedrijfsdrukte.

Per 1 maart 2013 is de heer Heino Westdijk benoemd als derde directielid van Kuiken, met eindverantwoordelijkheid voor de operationele ontwikkeling van de Groep. De heer Westdijk is afkomstig van Damen Shipyards, waar hij als Director Services verantwoordelijk was voor de mondiale service activiteiten van de onderneming. Deze uitbreiding  past in het strategische groeiplan van de Groep (2013-2018).

Tevens is recentelijk de heer Steven Lak als lid toegetreden tot de Raad van Commissarissen en heeft de heer Louwrens Dijkstra (reeds lid van de Raad) de rol van voorzitter op zich genomen. Het jaarverslag over 2012 van Kuiken Groep verschijnt medio mei 2013.

De Kuiken Groep is een toonaangevend full service distributiebedrijf in de Benelux met sterke merken als Volvo Construction Equipment, Sennebogen, Terex Port Equipment, MAFI, Sandvik en Perlini. Kuiken biedt zijn klanten ‘one-stop-shop’ oplossingen met de verkoop en verhuur van machines, onderhoud en reparaties en de verkoop van onderdelen en smeermiddelen. Daarnaast worden oplossingen aangeboden voor passende financiering en verzekering van machines. Kuiken ontwikkelt continu nieuwe vormen van full service dienstverlening teneinde zijn klanten optimaal te ontzorgen.

Zie het persbericht in pdf


Deel: ' Kuiken N.V. goede resultaten in 2012, investering in groei '
Lees ook