Kung Fu-evenement in Amsterdam op 17 mei


AMSTERDAM, 20090507 -- Op zondag 17 mei wordt van 10.00 tot 17.00u in Sportcentrum De Pijp de jaarlijkse Guo Shu Cup gehouden, een belangrijke teamcompetitie voor de Kung Fu. Een bijzonder evenement voor het publiek, want hier krijgt het echt een beeld van wat de traditionele Kung Fu te bieden heeft.

Guo Shu Cup 2009 poster"Veel mensen denken bij Kung Fu alleen aan de moderne Wu Shu met zijn acrobatiek en show en kennen de traditionele Shaolin Kung Fu eigenlijk niet.", zegt sifu H. Eleonora, oprichter van de Liu He Men Kung Fu School in Amsterdam en organisator van de Guo Shu Cup.

Omdat de laatste jaren de oude stijlen minder in de aandacht staan trekt de Guo Shu Cup vele leraren en teams van traditionele scholen, ook uit Duitsland en Belgi. Sifu Eleonora: "Het gaat ons om het behoud en de bloei van de traditionele Kung Fu. De teams strijden daarom in een vriendschappelijke sfeer om de eer en de Cup."

De dag begint met de traditionele leeuwendans, om zegen te brengen en boze geesten te verjagen. De teamcompetitie daarna omvat verschillende disciplines: hand- en wapenvormen. Verder zijn er mooie ingestudeerde gevechten en demonstraties van verschillende Kung Fu meesters en leraren. Zij doen dat ter inspiratie van het publiek en van hun eigen leerlingen. De toegang is gratis; kijk voor meer informatie op www.liuhemen.nl/competitie.html


Deel: ' Kung Fu-evenement Guo Shu Cup in Sportcentrum De Pijp Amsterdam '
Lees ook