GCI HOLLAND PR

Art is everywhere met .BARCLAY ART + PARTY.

Art is everywhere met .BARCLAY ART + PARTY. Kunst en mode gebundeld in all night dance spectakel

Op 17 september wordt in de Westergasfabriek in Amsterdam BARCLAY ART + PARTY georganiseerd. Tijdens deze all night dance party manifesteren internationale designers en kunstenaars hun werken gedurende de hele nacht op unieke wijze aan het publiek. BARCLAY ART + PARTY is de opvolger van de bekende Barclay Catwalk. De catwalk wordt nu echter vervangen door spectaculaire defilés van een achttal jonge designers die door de Gashouder heen trekken. Tijdens de eerste BARCLAY ART + PARTY vindt een ware verruiming plaats van de betekenis van mode. Het artistieke event in combinatie met de party leiden tot een opzwepend geheel. Een hele nacht lang is de mode letterlijk een feest in een feest. Kunst is overal....

In navolging op de Barclay Catwalk van voorgaande jaren presenteert de Stichting Barclay Artmosphere een geheel nieuw concept. Onder het motto .art is everywhere. worden tijdens BARCLAY ART + PARTY verschillende hedendaagse kunstvormen die de tijdsgeest weten te vatten gebundeld in één uniek event. Een groep fascinerende designers en kunstenaars uit Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, de VS en de Baltische Staten zorgen voor een buitengewone nacht die een nieuwe dimensie geeft aan kunst. De thema.s zijn onuitputtelijk en vormen een weerspiegeling van de hedendaagse jongerencultuur. De aandacht gaat vooral uit naar kunst die jonge volwassenen weet te boeien zoals bijvoorbeeld werken waarin de nieuwste technologieën worden geïntegreerd.

Podium voor kunstenaars & designers
Met BARCLAY ART + PARTY beoogt de Stichting Barclay Artmosphere in een spontane en ontspannen sfeer van een party, kunst dichterbij het publiek te brengen. Bovendien biedt de stichting de jonge kunstenaars en designers opnieuw een fenomenaal podium om hun werk aan een breed publiek te demonstreren. Bij de eerste editie BARCLAY ART + PARTY staat mode centraal.

Processie met begeleidend spel van klank en licht Alles aan deze party is anders. In plaats van een stempel of bandje om binnen te komen krijgen de partygoers een polaroid van zichzelf. De gashouder wordt aangekleed met verrassende installaties van ondermeer Majida Khattari, een jonge Marokkaanse artieste die op de moslimcultuur geïnspireerde sculptuurjurken maakt die islam, kunst en mode weten te combineren. Performancekunstenaar Dirk Hendrikx verschijnt in eigen creaties van porselein, hout of andere plantenmaterialen terwijl Matthew Barney.s cultfilm .Cremaster 1. op gigantische videoschermen wordt geprojecteerd. De catwalk wordt vervangen door een soort processie met begeleidend spel van klank en licht. Uit Nederland zijn kunstenaars van Unit C.M.A. mede verantwoordelijk voor de installaties en projecties. Modeontwerper Tom van Lingen toont een collectie waarbij het vertrekpunt de cirkel is, als beeld van de hemel, de planeet en de vrouw. Ook het bekende duo van Oscar Suleyman is van de partij.

Art is everywhere
Het artistieke event in combinatie met de party leiden tot een opzwepend geheel. Een hele nacht lang is de mode letterlijk een feest in een feest. Kunst is overal....
BARCLAY ART + PARTY is mede door de selectie van artiesten een internationaal event.
Op 24 september is BARCLAY ART + PARTY on tour in Tallin (Estland) en op 2 oktober in Riga (Letland).

De tweede editie BARCLAY ART + PARTY in Nederland vindt plaats op 10 december 1999 en staat in het teken van Technology & Electronics.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de AUB Uitlijn tel. 0900 0191 en via de AUB ticketshop op het Leidseplein in Amsterdam en kosten 30 gulden. BARCLAY ART + PARTY begint om 21.00 en duurt tot 06.00 uur. Het adres van de Westergasfabriek is Haarlemmerweg 8-10 Amsterdam.

Deel: ' Kunst en mode gebundeld in dance spectakel Westergasfabriek '
Lees ook