Ingezonden persbericht

PERSBERICHTKUNST OP DE IJSSELKADE 2001 ZUTPHEN

Op zondag 26 augustus wordt voor de achtste maal in Zutphen de jaarlijkse kunstmarkt "Kunst op de IJsselkade" georganiseerd.

Ieder jaar weer blijkt dat "Kunst op de IJsselkade" een extra podium biedt in het cultuurrijke Zutphen aan een veelheid van actieve en vernieuwende kunstenaars, die regionaal, nationaal en ook internationaal bekendheid genieten. Voor anderen is de kunstmarkt een opstap naar meer bekendheid, maar voor iedere kunstenaar (dit jaar meer dan 80 deelnemers) geldt als het belangrijkste de presentatie en verkoop van zijn werk aan het publiek. De afgelopen zeven jaar is het aantal bezoekers uitgegroeid tot wel 15.000. De kunstmarkt, open van 11.00 tot 17.00 uur, wordt georganiseerd door Rotary Club Zutphen, die daarmee stimuleert dat de historische omgeving van de Hanzestad Zutphen steeds meer uitgroeit tot een prachtig podium voor levendige, eigentijdse kunst.

Een attractie is ook dit jaar weer de voorstelling in het Stedelijk Museum aan de Rozengracht. Waren vorige jaren Pierre Jansen en Henk van Ulsen te gast om beeldende kunst te verwoorden en woordkunst uit te beelden, deze keer is hiervoor uitgenodigd mevrouw Wanda Reumer voordrachtskunstenaar. Mevrouw Reumer was de eerste directeur van de Academie voor Woord en Gebaar te Utrecht, waar ze vele jonge mensen de kunst van de voordracht heeft kunnen leren. Een van haar specialisaties is Haiku, een eeuwenoude Japanse versvorm, bij uitstek de woordkunst van de eenvoud. Mevrouw Wanda Reumer is medeoprichter van de Nederlandse Haiku Vereniging, die dit jaar haar 20-jarig bestaan viert. Er is een voorstelling om 11.00 uur en om 14.00 uur, duur 1 uur. Toegangsbewijzen kosten f 15,-- en zijn te reserveren via het museum telefoonnummer 0575-516878.

Deel: ' 'Kunst op de IJsselkade' 2001 in Zutphen '
Lees ook