Gemeente Weert24 maart 1999
KUNSTINKIJK: KUNST UIT HET WEERTER LAND IN DE TIENDSCHUUR

In de Tiendschuur opent wethouder van cultuur, mevr. M.H.P. Gresnigt-Raemaekers, op tweede Paasdag, maandag 5 april, om 10.15 uur de tentoonstelling 'KunstINkijk 1999; Kunst uit het Weerter land'. Deze tentoonstelling geeft een overzicht van het werk van de kunstenaars van Stichting Kunstcentrum Weert, die op diezelfde dag ook hun ateliers openstellen voor het publiek.

Het is reeds voor de zevende maal dat het Kunstcentrum Weert samen met de VVV-Weert een dergelijke route langs de ateliers van vele kunstenaars in het 'Weerter' land organiseert. Met deze kunstINkijk geven de 22 kunstenaars het publiek de gelegenheid eens een kijkje te nemen in de 'keuken' van de kunst, te bekijken hoe en waarmee de kunstenaar werkt en recent werk te bezichtigen.

Deelnemers
Deelnemende kunstenaars zijn: Greet Boekholt, Nelleke Boon, Anne Marie Borggreven, Rina de Corti, Lucy van Duppen, Gerard Gielen, Fred Gubbels, Marcel van Hoef, Annelies Hoek, Rob Kars, Erik Kierkels, Anja Massee, Mathilde Pil, Yvonne Schroeten, Miriam Severijns, Renier Vaessen, Emmy van de Venne, Annemarie Verheijen, Bernard Visser, Jack Vreeke, Ton Wijnhoven en Rien van Zeist.

Startpunt
Startpunt van deze kunstroute is de Tiendschuur. De tentoonstelling daar biedt de startende bezoeker al de mogelijkheid even te proeven van de diverse kunstuitingen. In de Tiendschuur kan men ook een routebeschrijving kopen om de ateliers zelf te bezoeken; vóór die dag kan dat bij de VVV-Weert en bij het Kunstcollege, Collegeplein 5. De ateliers zijn op 5 april geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Op tweede Paasdag geeft schilder Jan Tullemans tussen 11.00 en 13.00 uur in De Tiendschuur een toelichting bij het werk van de deelnemende kunstenaars.

Openingstijden
De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 11 april. Gemeentemuseum Weert, de Tiendschuur, ligt aan de Recollectenstraat 5a te Weert. Toegang is gratis. Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Op Tweede Paasdag en tijdens het Museumweekend (10 en 11 april) is het museum van 10.00 tot 17.00 uur

Deel: ' Kunst uit het Weerter land in Tiendschuur Weert '
Lees ook