Gemeente Borsele


Expositie: Anders bekeken in gemeentehuis Borsele

De werkgroep Beeldende Kunst Borsele organiseert de expositie "Anders bekeken" van 25 maart t/m 12 mei in het gemeentehuis te Heinkenszand. Kunstenaars van Atelier-Galerie-Arthotheek "De Glazen Pui" uit Vlissingen laten hier hun schilderijen en keramische objecten zien.

De expositie "Anders bekeken" laat de oorspronkelijke kunst van mensen met een verstandelijke handicap zien. Deze kunst is zonder schroom en met veel plezier gemaakt. De werkstukken die je ziet zijn spontaan. Het werk "is zoals het is". De kunstenaars kunnen in hun werk uiting geven aan hun innerlijke beleving, fantasie en creativiteit. De kracht van hun werk ligt in kleur en vorm. Vaak ziet men er ook tekens of symbolen in. In hun schilderijen vertellen ze ons hun verhaal, gebeurtenissen, herinneringen en wensen. Het zijn meestal onderwerpen die dicht bij hun belevingswereld staan.

De beeldende taal die uit deze werken spreekt biedt hun de kans nu eens niet hun handicap maar hun benijdenswaardige sterke kant te presenteren. Creatieve expressie kan de persoonlijkheidsgroei bevorderen en geeft kansen tot zelfontplooing. Makers kunnen trots zijn op hun werk en ook trots op zichzelf. Een groeiend gevoel van eigenwaarde is het gevolg.

"De Glazen Pui" is een onderdeel van de Stichting Arduin. In het atelier wordt dagelijks hard gewerkt door kunstenaars en begeleiders. Wie hier eens een kijkje wilt komen nemen kan dat doen van maandag t/m zaterdag, op de Walstraat 41 in Vlissingen. Het Atelier is elke dag open van 9.00 tot 17.00 uur en vrijdag tot 21.00 uur. Zaterdag kunt u langskomen van 9.30 tot 16.30 uur. Tijdens uw bezoek aan het atelier is het mogelijk hier een origineel kado te kopen of een prachtig werkstuk te huren. De expositie "Anders bekeken" in het gemeentehuis van Borsele te Heinkenszand is te bezoeken van 25 maart t/m 12 mei tijdens de openingsuren.

Deel: ' Kunst van verstandelijk gehandicapten in stadhuis Borsele '
Lees ook