Bijzondere kunstcollectie geveild. 700 werken op papier


In de maand April wordt op kunstveiling.nl een bijzondere collectie werken op papier geveild.

DIEMEN, 20120403 -- Collectie Huisman – Van Bergen geveild: Ongeveer 400 werken uit de collectie van Guus Huisman en Annie Huisman-van Bergen werden in 2006 geschonken aan de Universiteitsbibliotheek Leiden, zodat de kerncollectie bewaard is gebleven voor het algemeen belang. Het restant van deze collectie, 700 werken op papier, waarbij nog steeds veel bijzondere werken, wordt in april geveild via de online veiling www.kunstveiling.nl.

De voormalig conservator Oosterse drukken Guus Huisman (1917-1983) en sociaal psychologe Annie Huisman-van Bergen (1924-2003) hebben in vele jaren verzamelen een indrukwekkende collectie kunstwerken op papier opgebouwd. De belangrijkste werken uit deze collectie zijn met inzet van Remke Kruk, emeritus hoogleraar Arabische taal en cultuur in 2006 tentoongesteld bij de Rijksuniversiteit Leiden en tevens is er destijds een catalogus van uitgegeven.

De werken die niet een directe aanvulling waren op de collectie van Rijksuniversiteit Leiden worden nu geveild via de online veiling www.kunstveiling.nl

Zowel tekeningen, grafiek als aquarellen van kunstenaars als: Marius Bauer, Jan Bezemer, Chris Buursen, Dick Cassee, Dirkje Kuik, Anton Vrede, Eugene Witten en vele anderen.

Alle werken die in deze collectie aanwezig zijn, zijn zorgvuldig geselecteerd en aangekocht bij gerenomeerde kunsthandels, tijdens exposities of rechtstreeks van de kunstenaar en de meeste werken bevinden zich in perfecte conditie.

Gezien de hoeveelheid werken en de opdracht om deze werken een nieuwe plaats in uw verzameling te geven, zullen de werken zeer goedkoop ingezet worden. (Veel werk zelfs met een openingsbod van 10 euro).


Deel: ' Kunstcollectie Huisman – Van Bergen geveild via kunstveiling.nl '
Lees ook